OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Πάει ΗΠΑ ο Παναγιωτόπουλος, ακολουθεί ο Σαμαράς – Το «εξοπλιστικό» ενδιαφέρον

06/05/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter
Ταξίδι στις ΗΠΑ ξεκινά στις 10 Μαίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Θα επισκεφθεί Βοστόνη,Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη. Το πενθήμερο ταξίδι δεν έχει ακριβώς επίσημο χαρακτήρα,αφού δεν το προκάλεσε επίσημη πρόσκληση του ομολόγου του, αλλά είναι δεδομένο ότι θα επιδιωχθεί επαφή με την Αμερικανό υπουργό Άμυνας. 

Το ταξίδι Παναγιωτόπουλου -το οποίο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί- προηγείται της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που όλα δείχνουν ότι θα γίνει από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα,πιθανότατα στις 5 Ιουνίου.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών να “εμπλακούν” στους ελληνικούς εξοπλισμούς δεν είναι κρυφό και από αρκετούς χαρακτηρίζεται και χρήσιμο. Η υποθεση των αρμάτων μάχης Abrams είναι γνωστή ,όπως και αυτή των τεθωρακισμένων οχημάτων. Πολλά έχουν γραφτεί για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P 3 Orion και ακόμη περισσότερα για την αμερικανική πρόθεση να αποδεσμευτούν αεροσκάφη F 15 για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Για τα F 15 μάλιστα γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ότι το θέμα τέθηκε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Όλα αυτά δεν έχουν απ΄ ότι φαίνεται εκτιμηθεί οριστικά από την ελληνική κυβέρνηση η οποία παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και δείχνει να προσπαθεί να δώσει υποσχέσεις σ΄ όλους τους “μεγάλους παίκτες”. Με τη Γαλλία υποτίθεται ότι υπάρχει το θέμα των Fremm και τω αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχει γίνει το παραμικρό. Με τη Ρωσία όπου επίσης θα πάνε σύντομα πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας αφήνεται να εννοηθεί ότι ίσως να υπάρξει μια κουβέντα για τεθωρακισμένα. Αυτό το “παιχνίδι” οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών το ονομάζουν “εξοπλιστική διπλωματία”,αλλά είναι μάλλον …κωμωδία.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τι θέλουμε και με ποιους τελικά το συζητάμε.  

Tags: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΗΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΣΑΜΑΡΑΣΤΑΞΙΔΙ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert