OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Mητσοτάκης στη Hürriyet: «Ο Ερντογάν μπορεί να λύσει το Κυπριακό»

22/04/2013 - 11:40
Share on FacebookShare on Twitter

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Hürriyet που έχει τίτλο «ο Ερντογάν το λύνει» και η εφημερίδα γράει  πως «ο πρωην πρωθυπουργός της Ελλάδος πιστεύει πως το Κυπριακό μπορεί να το λύσει ο Ερντογάν και αναφέρει πως το Κυπριακό είναι πιο εύκολο θέμα προς επίλυση παρά το Κουρδικό».

« Με τις αποφάσεις που παίρνει όπως οι συνομιλίες με τον Οτζαλάν για του Κουρδικό, ο Ερντογάν δείχνει πως είναι ισχυρός πρωθυπουργός που παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Γι’αυτό και πιστευω πως μπορούμε να ελπίζουμε πως ο Ερντογάν μπορεί να λύσει το Κυπριακό. Να είστε σίγουροι πως με λιγότερο κόπο που καταβάλλει ο Ερντογάν στο Κουρδικό μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό»δηλώνει ο Μητσοτάκης στην τουρκική εφημερίδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως « η Τουρκία στο Κυπριακό μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να το κάνει όμως η Τουρκία έχει τη δύναμη». Ο ίδιος προειδοποιεί πως η διχοτόμηση μπορεί να είναι μια τραγωδία για την Κύπρο .
Ο Κωνταντίνος Μητσοτάκης τονίζει πως όπως στο παρελθόν η Ελλάδα πραγματοποιήσε επενδύσεις στην Τουρκία τώρα θα πρέπει οι Τούρκοι να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα «καθώς και θα μας βοηθήσουν να ζωντανέψουμε την οικονομία μας και θα κερδίσουν χρήματα».

Ο ίδιος αναφέρει «πως πολλοί βλέπουν τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον άνθρωπο που έχτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά εγω ξεκίνησα την προσέγγιση , όμως δυστυχώς δεν είχα πάρει τα δικαιώματα αυτής της ιδέας μου!»

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρει επίσης πως « τα προβλήματα μας στο Αιγαίο πιστεύω πως μπορούμε να τα λύσουμε μόνο με το διεθνές δίκαιο. … Η Ελλάδα ποτέ δεν έχει διακηρύξει πως το Αιγαίο είναι μόνο ελληνική θάλασσα.»

Ο ίδιος τονίζει πως «πριν από καιρό οι δυο χώρες συμφώνησαν να οδηγήσουν το θέμα της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη όμως δεν γνωρίζω σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες.Εύχομαι να επιλυθεί το ζήτημα σύντομα».

Σύμφωνα με την Hürriyet στη συζήτηση παρεμβαίνει η Ντόρα Μπακογιάνη η οποία τονίζει πως «η τουρκική πλευρά άλλαξε στάση πολλές φορές στο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: «Ελλάδα-Τουρκία πρέπει να συμφωνήσουν για πετρέλαιο και αέριο»

Ο Μητσοτάκης θέλει την Τουρκία στην ΕΕ

 

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΚΥΠΡΙΑΚΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Related Posts

Tayfun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tayfun: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας – «Είναι έτοιμος για υπηρεσία» [vid]

12/12/2025 - 16:27
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Η Τουρκία επιστρέφει στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών; – Οι ΗΠΑ ελπίζουν να βρεθεί σύντομα μια χρυσή τομή

10/12/2025 - 10:33
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

06/12/2025 - 15:08

Διαβάστε Επίσης

Σαράτοφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Ιράν: Κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενοπλοίου στον κόλπο του Ομάν

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

Top News

Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Η Ελλάδα εξακολουθεί να παίρνει σπέρμα από τη Δανία

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Νέο πλαίσιο στήριξης για οφειλέτες και επιχειρήσεις - Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και voucher στήριξης για επιχειρήσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert