Από 16% που είναι σήμερα το ποσοστό των σύγχρονων όπλων στο ρωσικό στρατό αναμένεται να ανεβεί στο 70% μέχρι το 2020 είναι ο στόχος που έχει θέσει ως όριο η Μόσχα.
Η Ρωσία άρχισε τον επανεξοπλισμό το 2008, με σημαντική αύξηση των δαπανών για την αγορά νέων όπλων. Μέσα σε 5 χρόνια το ποσοστό των σύγχρονων όπλων, που έχουν παραχθεί στην περίοδο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, στο ρωσικό στρατό αυξήθηκε από το 6 στο 16%.
Μέχρι το 2020 η Ρωσία, , όπως μεταδίδεται από την Μόσχα,θα επιδιώκει να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόλο καταδιωκτικών της Su-27 και MiG-29 με αεροσκάφη Su-35S, Su-30SΜ, καθώς και αεροσκάφη 5ης γενιάς PAK FA. Τη θέση του επιθετικού αεροσκάφους Su-24 θα την πάρουν τα βομβαρδιστικά Su-34. Η διαθέσιμη τεχνολογία θα αντικατασταθεί από τρείς πλατφόρμες μάχης πολλαπλών στόχων: τη βαριά (Αρμάτα), την μέσου μεγέθους (Kurganets-25) και την ελαφρά (Boomerang). Η αεράμυνα θα εκπροσωπηθεί από τα συστήματα S-400 και S-500. Εκτός αυτού, όλες οι πυραυλικές ταξιαρχίες των χερσαίων στρατευμάτων θα εφοδιαστούν με νέα συστήματα Iskander.
Υπολογίζεται ότι ο παραμερισμός των σοβιετικών όπλων από νέα ρωσικής κατασκευής θα διαρκέσει πάνω από μια δεκαετία. Η αντικατάσταση των παλιών πολεμικών πλοίων επιφανείας θα πραγματοποιηθεί με τους βραδύτερους ρυθμούς – όπως φαίνεται, ο στόλος δεν έχει προσδιορίσει μέχρι τέλους τις απαιτήσεις του από τη βιομηχανία. Το σχέδιο του νέου αεροπλανοφόρου βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης, όπως και το σχέδιο του βαριού αντιτορπιλικού με νέα συστήματα Αεράμυνας και πολυλειτουργικό σύστημα διεύθυνσης όπλων, παρόμοιο με το αμερικανικό AEGIS. Αντίθετα, στην κατασκευή του υποβρύχιου στόλου αποδίδεται σημασία προτεραιότητας.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται απο τα ρωσικά ΜΜΕ, σημαντικό μέρος των νέων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων με πυραύλους Κρουζ Yasen και πυρηνοκίνητα πυραυλικά υποβρύχια Borey θα αποσταλούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.