OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κρίσεις στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις – Ποιους «αποκεφαλίζουν»

04/08/2014 - 19:18
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκινούν σήμερα οι ετήσιες κρίσεις αξιωματικών στην Τουρκία μέσα σε ένα  τοπίο που επηρεάζεται από τις Προεδρικές εκλογές στις 10 Αυγούστου αλλά κυρίως από την σύγκρουση των δυνάμεων του Ερντογάν με την λεγόμενη »παράλληλη δομή» δηλαδή το κίνημα του πρώην εταίρου του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν ( Gulen).

Η σύγκληση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας , ξεκίνησε το πρωί υπό την προεδρία του  του Πρωθυπουργού Ερντογάν και θα διαρκέσει 3 ημέρες, και, πέραν των αποφάσεις για την προαγωγή Στρατηγών, Πτεράρχων και Ναυάρχων και για το θέμα της παράτασης της θητείας ορισμένων, όπως και για τις αποστρατεύσεις, θα εξετασθεί και η στρατιωτική ετοιμότητα της χώρας. Ακόμα, θα γίνουν συζητήσεις για την κατάσταση του προσωπικού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα αποπεμφθούν από το στράτευμα λόγω πειθαρχικών και ηθικών θεμάτων και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν  αφού υποβληθούν πρώτα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Τετάρτη.

Δεν αναμένεται αλλαγή  Αρχηγών

Όπως πάντως γράφει η Hurrıyet Daıly News η  φετινή σύγκληση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική, ενόψει της ‘σύγκρουσης’ μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του κινήματος Gulen, αλλά και της πρόσφατης αποφυλάκισης μεγάλου αριθμού πρώην στρατιωτικών που κατηγορούνται για τη δίκη του σχεδίου πραξικοπήματος »Βαριοπούλα». 
Στο πλαίσιο αυτό πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν τη μετακίνηση, από τις θέσεις τους, πολλών οπαδών του Gulen, ενώ, αντίθετα , δεν αναμένονται αλλαγές στα ανώτερα κλιμάκια του Στρατού. Συγκεκριμένα, η θητεία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Ozel και των άλλων Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται. Ακόμη, η θητεία του Διοικητή της Χωροφυλακής, Στρατηγού Servet Yoruk, αναμένεται να παρασταθεί για ένα έτος, γεγονός που θα του δώσει τη δυνατότητα, μαζί με τον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγό Hulusı Akar, το επόμενο έτος, να προταθούν στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Necdet Ozel. 

Αλλάζει η δομή διοίκησης στην Αεροπορία

Σημαντικό θέμα στην ατζέντα θα είναι αυτή τη φορά η επανεξέταση της διάρθρωσης της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας: οι Διοικήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας του Eskısehır και του Dıyarbakır αναμένεται να συγχωνευθούν και θα έχουν έδρα το Eskısehır υπό τη Διεύθυνση Πτέραρχου, που θα ορισθεί από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο .

 Τον  κ. Ερντογάν, κατά τη μετάβασή του σήμερα στο  Στρατηγείο υποδέχθηκε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Οζέλ και η Σύνοδος άρχισε στις 11.00. Στη Σύνοδο, εκτός από τον Πρωθυπουργό λαμβάνουν μέρος ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι αρχηγοί των Όπλων, ο Διοικητής της Ακαδημίας Πολέμου, ο Διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου, Διοικητής της Α΄ Στρατιάς, ο Διοικητής της Β΄ Στρατιάς, ο Διοικητής της Γ΄ Στρατιάς, ο Διοικητής του Αρχηγείου Εκπαίδευσης και Δόγματος (EDOK), ο Υπαρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Διοικητής του Στόλου. 

Τα μέλη πριν την έναρξη της Συνόδου επισκέφτηκαν πρώτα το Μαυσωλείο του Ατατούρκ.  

Διαβάστε ακόμη:

Επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Πόλη



«Νεκρώνουν» οι ελληνικοί S 300 από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας!

Οι Τούρκοι ανακάλυψαν τον γυμνισμό στη Ρόδο

Tags: ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙΓΚΙΟΥΛΕΝΚΡΙΣΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Tayfun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tayfun: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας – «Είναι έτοιμος για υπηρεσία» [vid]

12/12/2025 - 16:27
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Η Τουρκία επιστρέφει στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών; – Οι ΗΠΑ ελπίζουν να βρεθεί σύντομα μια χρυσή τομή

10/12/2025 - 10:33
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

06/12/2025 - 15:08

Διαβάστε Επίσης

Σαράτοφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Ιράν: Κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενοπλοίου στον κόλπο του Ομάν

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

Top News

Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Η Ελλάδα εξακολουθεί να παίρνει σπέρμα από τη Δανία

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Νέο πλαίσιο στήριξης για οφειλέτες και επιχειρήσεις - Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και voucher στήριξης για επιχειρήσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert