Πολύ συζήτηση και περισσότερες ανακοινώσεις για την πάταξη του ρουσφετιού στις μεταθέσεις των στρατιωτών είχαμε αυτές τις ημέρες. Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν ,ασφαλώς κι έγινε μεγάλη περικοπή των “κοινωνικών αιτημάτων”, αλλά μερικές εκατοντάδες “χαρτάκια” κατάφεραν και πέρασαν από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων!
Και πως να μην περάσουν αφού σ΄ αυτούς τους διαδρόμους εξακολουθούν και κυκλοφορούν έμπειροι στο παιχνίδι των “κοινωνικών αιτημάτων” συνεργάτες πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας. Οι οποιοι και μεταφέρουν τα αιτήματα των “κυρίων υπουργών” των πρώην απ΄ ευθείας στα γραφεία-κλειδια για τις μεταθέσεις.
Ας δώσουμε χρόνο και ας αναγνωρίσουμε ότι τουλαχιστον ΑΝΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ έχουν καταργήσει τα “ρουσφετάδικα” και αναμένεται ανάλογη κίνηση και στο γραφείο του ΥΕΘΑ.
Το ρουσφέτι ή θα παταχθεί τελείως ή θα παραμείνει “εδώ ενωμένο δυνατό”. Γιατί αν αρχίσουν οι εξαιρέσεις για τους πολιτευτές και τους βουλευτές,μετά θα ξαναέρθουν οι δημοσιογράφοι και οι ιερείς, οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες και όλοι οι “μπαρμπαδες από την Κορώνη”.
Γι ΄ αυτό η βάλτε τελος στο ρουσφέτι ή σταματήστε τις δηλώσεις.
Τι είπε ο Ησυχος
Το 5-6% των στρατευμένων θα έχει κάποιες διευκολύνσεις - με κυριότερη την μετάθεση κοντά στα σπίτια του – για κοινωνικούς λόγους, με το νέο σύστημα μεταθέσεων που φτιάχνει το Υπουργείο Άμυνας.
Όπως εξήγησε ο Αν. Υπουργός Άμυνας κ Κ. Ήσυχος »έχουμε αναθέσει σε Στρατολόγο, ο οποίος φτιάχνει μια καινούργια ομάδα εργασίας, η οποία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σε ηλεκρονικό υπολογιστή, όπου θα μπαίνουν όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Ενα ποσοστό των παιδιών αυτών, περίπου 5-6%, θα τυγχάνει μιας διευκόλυνσης στη θητεία του, για συγκεκριμένους λόγους και με βάση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά»
Με βάση άλλες αναφορές του ιδίου άλλα και του κ. Καμμένου, θα καθοριστούν μια σειρά κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και βάση αυτών θα δημιουργηθεί η »Κάρτα Προτεραιότητας» για τις μεταθέσεις κοντά στον τόπο ενδιαφέροντος. Αυτό σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά. Τώρα μπήκε και το »όριο» του 5-6%. Επίσης δεν έχει εξηγηθεί ακριβώς τι θα γίνει με τα υπάρχοντα κριτήρια , όπως η ύπαρξη βαριά ασθενούς ή αναπήρου στην οικογένεια, και άλλος στρατευμένος αδελφός κ.λπ., με βάση τα οποία εξέταζε η Επιτροπή των κατ εξαίρεση μεταθέσεων που ισχύει.
Η τελευταία αναφορά του κ. Ήσυχου »για το ρουσφέτι και το πελατειακό σύστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις» έγινε το πρωί του Σαββάτου από την τηλεόραση του »Αλφα»::
«Το ρουσφέτι στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι μια παράδοση, μια παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Έχουμε βουλευτές, την πολιτική ελίτ αλλά και άλλα τμήματα του πολιτικού συστήματος που σχηματίζουν το “οργανόγραμμα” του πελατειακού κράτους. Σε αυτό έρχονται όλα τα αιτήματα που αφορούν τους στρατευμένους. Εμείς από την πρώτη στιγμή, όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προχωρήσαμε στο ξήλωμα αυτού του συστήματος. Αυτό όμως δεν φτάνει. Στο κενό που δημιουργείται πρέπει να μπουν τα υπαρκτά κριτήρια, για εκείνο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας που έχει πάρα πολλούς και σοβαρούς λόγους να υπηρετεί κοντά στο σπίτι του. Το έχουμε αναθέσει σε στρατολόγο, ο οποίος φτιάχνει μια καινούργια ομάδα εργασίας που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σε ηλεκρονικό υπολογιστή, όπου θα μπαίνουν όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Ενα ποσοστό των παιδιών αυτών, περίπου 5-6%, θα τυγχάνει μιας διευκόλυνσης στη θητεία του, για συγκεκριμένους λόγους και με βάση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ολο αυτό το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο μιας αρμόδιας διαρκούς επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μπορεί να ελέγχει και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η βούληση μας είναι δεδομένη. Στόχος μας είναι το θέμα αυτό ν’ αποτελέσει ένα στοίχημα για όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Το έχουν ανάγκη και οι Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν μπορούμε να έχουμε υπερστελέχωση στα αστικά κέντρα και εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες να παρατηρούνται ελλείψεις. Πρέπει τα παιδιά μας, οι στρατευμένοι νέοι να απελευθερωθούν από τα δεσμά του βύσματος. Αν δεν γίνει αυτό τότε όλοι θα είμαστε όλοι δέσμιοι του πελατειακού συστήματος».
Διαβάστε ακόμη:
Τι είπε ο στρατιώτης Ήσυχος από το Καστελόριζο που υπηρετεί στον υπουργό πατέρα
Μισθοί στρατιωτικών ,κλείσιμο στρατοπέδων και αλλαγές στη θητεία – Τι είπε ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας