OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κασουλίδης: «Η Κύπρος μόνη ή με το Ισραήλ θα προχωρήσει στο φυσικό αέριο»

08/04/2013 - 00:25
Share on FacebookShare on Twitter
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Είτε με το Ισραήλ είτε  μόνη η Κύπρος θα  κατασκευάσει εγκαταστάσεις φυσικού αερίου για εμπορική αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου .Σε αυτή την φράση αποτυπώνει ο τουρκικός τύπος την σχετική δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου  κ.Ιωάννη Κασουλίδη στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ δεν έχει μεν καταστήσει απολύτως σαφές εάν είναι στις προθέσεις του η συμμετοχή του σε κοινό ενεργειακό πρόγραμμα με την Κύπρο, αλλά σε κάθε περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία  είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στα ενεργειακά σχέδιά της, με ή χωρίς τη συνεργασία του Ισραήλ. 

Επισκέψεις στο Ισραήλ

Η κυπριακή πλευρά αναμένεται, ωστόσο, να ξεκινήσει σύντομα σειρά επαφών με το Ισραήλ γράφει η Today’s Zaman που δείχνει ότι το όλο θέμα απασχολεί την Τουρκία. Την προσεχή εβδομάδα, ο Υπουργός Εμπορίου και Ενέργειας της Κύπρου,κ. Γιώργος Λακκοτρύπης θα επισκεφτεί το Ισραήλ, ενώ μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός, επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Νίκος Αναστασιάδης.  

Υγροποιημένο φυσικό αέριο 

Απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου ότι ο δρόμος της μεταφοράς αερίου μέσω της Τουρκίας είναι η πιο επικερδής επιλογή, καθώς επίσης και ότι σε περίπτωση που δε συνυπολογιστεί το δικαίωμα,όπως είπε, των τουρκο-κυπρίων στα αποθέματα, θα τεθεί επί τάπητος η λύση «δύο κρατών» ο κ.  Κασουλίδης, δήλωσε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε κυρίαρχου κράτους, όπως η Κύπρος, η επιλογή της οδού μεταφοράς των ενεργειακών του αποθεμάτων, και ότι η μεταφορά αερίου μέσω Τουρκίας ενδέχεται να αποδειχθεί μια περιοριστική επιλογή, αφού το υγροποιημένο φυσικό αέριο μπορεί εύκολα να πουληθεί προς πάσα κατεύθυνση. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κασουλίδης επανέλαβε την κυπριακή θέση , ότι το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου ανήκει και όλους τους πολίτες της, αλλά το κατεχόμενο σήμερα βόρειο τμήμα του νησιού, θα μπορεί να έχει μερίδιο στα ενεργειακά αποθέματα, μόνο μετά την λύση του Κυπριακού και την επανένωσή του με την Κύπρο.  

Tags: ΙΣΡΑΗΛΚΥΠΡΟΣΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Related Posts

Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1822 η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση

Συρία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένου και του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλές Μπιαλιάτσκ

Ισραήλ: Εξουδετέρωσε το Νο 2 της Χαμάς στη Γάζα – Βίντεο ντοκουμέντο

Συρία: Αμερικανικό και συριακό στρατιωτικό κομβόι δέχθηκε επίθεση

Δραματικοί τόνοι από τον Μερτς: «Παρήλθε η εποχή της Pax Americana – Αν πέσει η Ουκρανί, στο στόχαστρο της Ρωσίας θα μπει η ΕΕ»

Ζαπορίζια: Χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έμεινε προσωρινά ο πυρηνικός σταθμός

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

Top News

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα γιορτάσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»

Γιώργος Καπουτζίδης: H αναφορά στην Έλενα Παπαρίζου και η άφιξη του Κωστή Μαραβέγια στο «Τhe Voice»

Disney: «Φωτιά» στα social media με το φιλοπαλαιστινιακό καρπουζάκι σε διαφήμιση για τα Χριστούγεννα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν «φυτευτά» άτομα, δε σημαίνει ότι είναι ανίκανοι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert