Μ΄ έναν κοινό προδότη της χώρας του, έναν θαυμαστή του Χίτλερ, έναν δειλό που το έσκασε για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με τις πράξεις του. Μ΄ αυτόν τον τέλειο…ναζί αντάλασσε επιστολές ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Επιστολές στις οποίες εξέφραζε τον θαυμασμό του!
Οι επιστολές, που είχε ανταλλάξει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με παρασημοφορημένο από τον Χίτλερ, Βέλγο δημοσιογράφο και πολιτικό Λεόν Ντεγκρέλ (Leon Degrelle), που εντάχθηκε στα Waffen SS και συμμετείχε στην «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που έχουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης.
Στην επίμαχη επιστολή, ο βουλευτής αποκαλεί «ήρωα στρατηγέ» τον Ντεγκρέλ και τον διαβεβαιώνει για την ακλόνητη πίστη του ίδιου, του Νίκου Μιχαλολιάκου και των μελών της Χρυσής Αυγής, στην «αιώνια μορφή» του Φύρερ και στα «ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια καινούργια Ευρώπη».
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η απάντηση του Ντρεγκέλ το 1989, καθώς και φωτογραφία του κατηγορούμενου βουλευτή με τον «στρατηγό» το 1992, έναν χρόνο πριν ο εκλεκτός του Χίτλερ αποβιώσει στη Μάλαγα της Ισπανίας.
Η επιστολή του Χρήστου Παππά, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 1989, η οποία δόθηκε στον «υπασπιστή» του Ντεγκρέλ για να την παραλάβει ο φυγόποινος «στρατηγός» αναφέρει:
«Αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ Λεόν Ντεγκρέλ,
θεωρώ μεγάλη μου τιμή και εύνοια της θείας πρόνοιας, που σας συναντώ προσωπικά. Θα ήθελα, αξιοσέβαστε στρατηγέ, να σας διαβεβαιώσω για τη σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα -«Χρυσή Αυγή») στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ! Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Τι θα μπορούσαμε να γινόμασταν αλήθεια χωρίς εσάς και χωρίς το πελώριο έργο σας. Είμαι συγκινημένος και είναι καθήκον μου να σας πω ότι εσείς μας δείχνετε τον δρόμο, με τον λαμπρό και παραδειγματικό ηρωϊσμό σας. Σας παρακαλώ Αξιοσέβαστε Στρατηγέ να δεχθείτε τα σέβη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές μου και των Ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ότι ο αγώνας μας για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ σε μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ! θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό μέχρι την ΝΙΚΗ! Το εμπνευσμένο στα πεδία των μαχών σύνθημα της 28ης SS PANZER DIVISION-GRENADIERE-VOLONTIERE-WALLONIENNE,υπάρχει ακόμη και μας καθοδηγεί: ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΙΣ-ΝΙΚΗ. Δεχθείτε ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ τα σέβη μου και τα πιο διακριτικά μου αισθήματα . Ειλικρινά δικός σας. Πιστός στα ιδεώδη του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. PAPPAS CRISTOS».
O Ντεγκρέλ, που συνεργάστηκε με το καθεστώς του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία και παρέμεινε μέχρι τέλους αρνητής του Ολοκαυτώματος, δηλώνοντας «μετανιώνω που δεν νικήσαμε», στην απάντησή του στον Χρήστο Παππά, στις 28 Σεπτεμβίου 1989, φαίνεται να εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα. Αναφέρει μάλιστα ότι «ο Χίτλερ αισθανόταν Έλληνας» και φαίνεται να προσπαθεί να τακτοποιήσει τη διαδικασία για να συναντηθεί με τον Έλληνα ομοϊδεάτη του στην Μαδρίτη. Μάλιστα, αντί προσδιορισμού πόλης στην αρχή της επιστολής του γράφει «στην εξορία».
Η επίμαχη συνάντηση τελικώς έγινε τον Ιανουάριο του 1992 και οι δύο άντρες φωτογραφήθηκαν. Στη φωτογραφία, που έχουν οι ανακρίτριες στα χέρια τους -στην οποία ο κατηγορούμενος βουλευτής εμφανίζεται με κοστούμι και κόμη και μουστάκι, που παραπέμπουν στον Χίτλερ, υπάρχει ιδιόχειρη σημείωση- αφιέρωση του Ντεγκρέλ προς τον Παππά.
Ποιος ήταν
Η ιστορία του Ντεγκρέλ όπως την περιγράφει η wikipedia
Ο Λεόν Ντεγκρέλ (πλήρες όνομα Léon Joseph Marie Ignace Degrelle, 1906 – 1994) ήταν Βέλγος πολιτικός, δημοσιογράφος – προπαγανδιστής από τη Βαλλονία, ιδρυτής του Ρεξιστικού κινήματος που εξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα, το οποίο κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργώντας τη «λεγεώνα των Βαλλόνων» προσχώρησε στα Waffen SS, συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή της γερμανικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση, στο ανατολικό μέτωπο. Μετά τον πόλεμο παρέμεινε εξέχουσα προσωπικότητα των εθνικο-συντηρητικών κινήσεων Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.
Ο Λεόν Ντεγκρέλ γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1906 στη Μπουιγιόν της Βαλλονίας (Βέλγιο). Μετά τις σπουδές του σε κολέγιο Ιησουιτών και στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν εργάστηκε ως δημοσιογράφος του συντηρητικού Ρωμαιοκαθολικού περιοδικού τύπου, ιδρύοντας στη συνέχεια τις εκδόσεις Ρεξ. Από τις εκδόσεις αυτές άρχισε να διαμορφώνεται μία εθνικιστική κίνηση που χαρακτηρίστηκε «Ρεξισμός» και που αργότερα, το 1935, εξελίχθηκε σε πολιτικό συντηρητικό κόμμα, διαχωριζόμενο από το Καθολικό κόμμα.
Κόμμα Ρεξιστών
Το νεοσύστατο εθνικιστικό αυτό κόμμα (Parti Rexiste) άρχισε να συνεργάζεται με το φασιστικό και ναζιστικό κόμματα σε κοινή ιδεολογική γραμμή του εθνικοσοσιαλισμού και αντικομουνισμού με συνέπεια τον επόμενο χρόνο, λαμβάνοντας και οικονομική βοήθεια, (περίπου 2 εκατομμύρια ιταλικές λίρες και 100.000 γερμανικά μάρκα), στις εκλογές του 1936 να λάβει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό και να καταλάβει 21 βουλευτικές έδρες στο κοινοβούλιο και 12 θέσεις γερουσιαστών.
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Όταν ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ντεγκρέλ εισηγήθηκε στον Βασιλέα του Βελγίου Λεοπόλδο Γ΄ πολιτική ουδετερότητας, θέση που όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή, αλλά με την εισβολή των Γερμανών στο Βέλγιο, στις 10 Μαΐου 1940, οπότε το κόμμα των Ρεξιστών βρέθηκε διχασμένο στο θέμα της αντίστασης, διατάχθηκε η σύλληψή του ως ύποπτου συνεργάτη του εχθρού και ο εκτοπισμός του στη Γαλλία.
Μετά τη κατάληψη της Β. Γαλλίας και την συνθηκολόγηση της νότιας ζώνης απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς οπότε και επέστρεψε στο υπό γερμανική πλέον κατοχή Βέλγιο. Εκεί, ερχόμενος σε αντίθεση με αντιστασιακούς παράγοντες του δικού του πολιτικού χώρου, προχώρησε σε φιλογερμανική προπαγάνδα συνεργασίας ξεκινώντας παράλληλα τη στρατολόγηση εθελοντικής ένοπλης δύναμης της λεγόμενης «Λεγεώνας των Βαλλόνων» προκειμένου να βοηθήσει τους Ναζί στο ανατολικό μέτωπο.
Έτσι τον Αύγουστο του 1941 έτοιμη πλέον η «λεγεώνα της Βαλλονίας» τέθηκε υπό την Βέρμαχτ στον πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης, ως «Ταξιαρχία των Βαλλόνων», ενώ συμμετείχε και ο ίδιος ο Ντεγκρέλ στην επιχείρηση Μπαρμπαρόσα. Για την όλη αυτή δραστηριότητά του, αλλά και από τραυματισμό του σε μάχη τον παρασημοφόρησε ο ίδιος ο Χίτλερ με τον Σταυρό των Ιπποτών εκθειάζοντας τον ηρωισμό του. Εκτός όμως αυτού ο Λ. Ντεγκρέλ τιμήθηκε και με πολλά άλλα παράσημα και τιμητικές διακρίσεις έχοντας εξελιχθεί ως αξιωματικός του γερμανικού στρατού.
Διαφυγή – καταδίκη
Μετά την πτώση της Γερμανίας, ο Ντεγκρέλ κατέφυγε αρχικά μέσω Δανίας στη Νορβηγία, απ΄ όπου με αεροσκάφος μετέβη στην Ισπανία. Φθάνοντας όμως στη Β. Ισπανία κατά την αναγκαστική προσγείωση στη ακτή Σαν Σεμπαστιάν, περιοχή των Βάσκων, τραυματίστηκε σοβαρά. Στη συνέχεια η κυβέρνηση του Φρανσίσκο Φράνκο αρνήθηκε να τον παραδώσει στους Συμμάχους ή να τον εκδώσει στο Βέλγιο, επικαλούμενη την άσχημη κατάσταση της υγείας του. Μετά όμως από διεθνείς πιέσεις, ο Φράνκο χορηγώντας του πλαστά έγγραφα επέτρεψε την διαφυγή του στην Αργεντινή.
Τελικά στο Βέλγιο καταδικάστηκε ερήμην για εσχάτη προδοσία σε θάνατο.
Αργότερα, το 1954, η Ισπανία του παραχώρησε ισπανική υπηκοότητα για μόνιμη διαμονή με το όνομα José León Ramírez Reina, και η Φάλαγγα του ανέθεσε την ηγεσία της επιχείρησης κατασκευών. Μετά τον θάνατο του Φράνκο ο Ντεγκρέλ παρέμεινε στην Ισπανία ως υπήκοος Ισπανός εμφανιζόμενος στις δημόσιες συναντήσεις του με λευκή στολή και γερμανικά διακριτικά, ενώ παράλληλα δεν έπαυε να εκφράζει με υπερηφάνεια τις στενές επαφές του και τον «δεσμό σκέψης» με τον Αδόλφο Χίτλερ .
Ο Λ. Ντεγκρέλ πέθανε στις 31 Μαρτίου του 1994 σε νοσοκομείο στη Μάλαγα (Ισπανία) μετά από καρδιακό επεισόδιο. Όταν κάποτε ρωτήθηκε, λίγο πριν τον θάνατό του, αν είχε καμία λύπη για τον πόλεμο, η απάντησή του ήταν: «Μόνο ότι χάσαμε!».
Διαβάστε ακόμη:
Επί Μεϊμαράκη έγινε «στρατηγός» αναδρομικά ο πατέρας Παππάς – Πήρε γαλόνια αλλά και λεφτά
ΕΠΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ αξιωματικών: Δικαίωναν χουντικούς ταλαιπωρούσαν όσους είχαν αδικηθεί