OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ανασχηματισμός: Ποιοι «προβάρουν κοστούμια στη ΝΔ»; Άρθρο του Σ.Ριζόπουλου

19/11/2012 - 14:42
Share on FacebookShare on Twitter


Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Το αυριανό Eurogroup στο βαθμό που καταλήξει σε ένα χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης, θα προσδιορίσει και τον ακριβή χρόνο του ανασχηματισμού.

Η απόφαση πάντως για το κυβερνητικό lifting είναι δεδομένη, για δυο κυρίως λόγους.
Πρώτον ο Σαμαράς θέλει μαζί με την εκταμίευση της δόσης να δώσει κι ένα συνολικότερο χαρακτήρα νέου ξεκινήματος. Το «νυστέρι» θα αγγίξει τους «απρόθυμους», τους «αναποτελεσματικούς» κι αυτούς που παρά τις όποιες καλές προθέσεις τους «δεν τραβάνε». Επιπλέον, ο Σαμαράς ξέρει πως πρέπει να ανακατέψει λίγο την «τράπουλα» μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς το οριακό αποτέλεσμα στην πρόσφατη ψηφοφορία για τα μέτρα χτύπησε «καμπανάκι» .


Πρακτικά αυτό σημαίνει πως κάμποσοι υπουργοί και υφυπουργοί του σημερινού σχήματος δεν θα στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Υπουργείο τους. Ο μόνος που μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την παραμονή του είναι ο Στουρνάρας, λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων και της απέχθειας των ξένων να γνωρίζουν διαρκώς καινούργιες φάτσες.

Για τον Χατζηδάκη δεν θα έβαζα στοίχημα, καθώς το Μαξίμου υπογείως βγάζει το τελευταίο διάστημα μια «γκρίνια».
Ο δεύτερος λόγος αφορά στην «αβάντα» που θέλει να κάνει ο Σαμαράς στον Βενιζέλο, με μια θέση Αντιπροέδρου, για να μπορέσει ο τελευταίος να κρατήσει τα γκέμια στο ΠΑΣΟΚ. Αν και στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ έχει διαλυθεί και ο Βενιζέλος εμφανίζει τάσεις «αναχωρητισμού», εντούτοις το «φιλί της ζωής» κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει η τρικομματική συγκυβέρνηση.
Το ζήτημα ωστόσο για τον πρωθυπουργό είναι ότι δεν έχει και κανέναν σπουδαίο «πάγκο» στην κοινοβουλευτική ομάδα του. Η πριμοδότηση του εκλογικού νόμου ( αυτή που εύστοχα παραλληλίστηκε με τις πίτσες, καθώς στις δύο έδρες η ΝΔ έπαιρνε κι άλλες δύο «δώρο») οδήγησε στην εκλογή πολλών νέων, άπειρων και χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες πολιτευτών.

Στην πραγματικότητα λοιπόν οι επιλογές του Σαμαρά είναι περιορισμένες μεταξύ βουλευτών που έχουν προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, χωρίς όμως να ανήκουν σε αυτούς που θεωρούνται «καμένα χαρτιά». Έτσι ακούγονται εντόνως τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Μάκη Βορίδη, του Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αντώνη Μπέζα και του Αθανάσιου Δαβάκη.
Προβληματισμοί υπάρχουν και για την επικοινωνία της κυβέρνησης, καθώς το Μαξίμου θεωρεί πως δύσκολα μπορεί να ποντάρει πλέον σε φιλίες ή λυκοφιλίες με τα παραδοσιακά συγκροτήματα των media, τα οποία είναι έτοιμα να σηκώσουν τα λάβαρα της επανάστασης. Όχι γιατί ξαφνικά συμπόνεσαν τον συνταξιούχο του ΟΓΑ, αλλά διότι η τρόικα θα «φορέσει» επιτρόπους στις τράπεζες, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα αρχίσουν να ψάχνουν και τα θαλασσοδάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα.

Οι αντιμνημονιακοί τόνοι λοιπόν θα ανέβουν κατακόρυφα το επόμενο διάστημα και θα είναι πολύ δύσκολο για το Σίμο να αντιμετωπίσει όλο αυτό το «τσουνάμι».

ΥΓ1: Από αύριο κάποιοι θα αρχίσουν περιχαρείς να προβάρουν κοστούμια. Τώρα μη με ρωτάτε για πόσο θα τα φορέσουν, διότι η απάντηση είναι αυτονόητη. Μέχρι την επόμενη δόση…


ΥΓ2: Αν μπορώ κύριε Πρωθυπουργέ να έχω μια πρόταση, δεν είναι για «κοστούμι» αλλά για …ταγιέρ! Δεν στέλνεις τον Ιωαννίδη σπίτι του μαζί με την ξινίλα του και να βάλεις στη θέση του την Άννα Καραμανλή; Κι αυτή «Αρειανή» είναι, αλλά «γράφει» καλύτερα.
 

Tags: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΣΑΜΑΡΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Ιράν: Κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενοπλοίου στον κόλπο του Ομάν

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Top News

Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Η Ελλάδα εξακολουθεί να παίρνει σπέρμα από τη Δανία

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Νέο πλαίσιο στήριξης για οφειλέτες και επιχειρήσεις - Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και voucher στήριξης για επιχειρήσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert