Στις 7 Δεκέμβρη 1941, μαχητικά της Ιαπωνίας επιτέθηκαν στη βάση των ΗΠΑ στο Οάχου, στη Χαβάη, σκοτώνοντας 2.400 Αμερικανούς και καταστρέφοντας πάνω από 188 αεροσκάφη.
Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία, η ομάδα ειδικών ειναι σε θέση να τεκμηριώσει το ναυάγιο του αεροσκάφους τύπου Catalina PBY-5 που εδω και 74 χρόνια βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας.
Τα αίτια της συντριβή του αεροσκάφους δεν εχουν εξακριβωθεί αλλά οι ερευνητές πιστεύουν οτι το αεροσκάφος συνεντρίβει ενω προσπαθούσε να απογειωθεί κατα την διάρκεια της επίθεσης απο τους Ιάπωνες. Ειναι πολύ πιθανό να το κατέρριψαν τα ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη.
Τον περασμένο μήνα ο στρατός δήλωσε ότι τα λείψανα 7 μελών του πληρώματος που αγνοούνται από τότε που ανετράπει το USS Oklahoma κατα την διάρκεια του βομβαρδισμού του Περλ Χάρμπορ το 1941, εντοπίστηκαν. Παραμένουν 388 ναύτες και πεζοναύτες που αγνοούνται.
Μέσα σε πέντε χρόνια, αξιωματούχοι αναμένουν να εντοπίσουν περίπου το 80% των μελών του πληρώματους του Oklahoma που εξακολουθούν να αγνοούνται.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το έργο, καθώς οι εξελίξεις στην εγκληματολογική επιστήμη και στην τεχνολογία οσο αφορά την ταυτοποίηση λειψάνων εχουν βελτιωθεί.
Δειτε βίντεο απο το αεροσκάφος στο βυθό της θάλασσας,
Η Ιαπωνική αεροπορική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, κατά της Αμερικανικής Ναυτικής, Στρατιωτικής και Αεροπορικής Βάσης του Περλ Χάρμπορ, λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χονολουλού, επί της νότιας ακτής της νήσου Οάχου, των νήσων της Χαβάης, όπως αυτή είχε στο μεταξύ διαμορφωθεί και αναπτυχθεί την εποχή εκείνη.
Η επίθεση εξαπολύθηκε από την πολεμική αεροπορία του ιαπωνικού αυτοκρατορικού ναυτικού εναντίον του Αμερικανικού στόλου που βρισκόταν αγκυροβολημένος εκεί, επιφέροντας τεράστιες απώλειες στις ΗΠΑ (με περίπου 2.400 νεκρούς, πολλούς τραυματίες και ζημιές σε πολλά πολεμικά πλοία). Το γεγονός αυτό καθαυτό έθεσε τέλος στη μέχρι τότε εσωστρέφεια και ουδετερότητα των ΗΠΑ, που ήταν και η επικρατέστερη θέση της αμερικανικής κοινής γνώμης, οδηγώντας τη χώρα στην ενεργό εμπλοκή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από τις διάφορες πληροφορίες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας εκφράζονται βάσιμες υποψίες ότι τελικά ο βομβαρδισμός αυτός δεν ήταν τόσο αιφνίδιος, αλλά αντίθετα μεθοδεύτηκε κατά ένα μέρος και από τις ίδιες τις υπηρεσίες των ΗΠΑ (στρατιωτικές και πολιτικές) προκειμένου να «παγιδευτεί» η Ιαπωνία και να δοθεί το αναζητούμενο άλλοθι της άμεσης εξόδου στον πόλεμο.
Την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ στον ιστορικό του λόγο «περίλυπος» χαρακτήρισε την 7η Δεκεμβρίου «ημέρα ντροπής» (για τις ΗΠΑ), συνεχίζοντας «περιχαρής» την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ιαπωνίας και στις 11 Δεκεμβρίου, κατ΄ ακολουθία εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.
Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, οι Ιάπωνες κατέλαβαν την νήσο Γουαίηκ, την νήσο Γκουάμ και το Χονγκ Κονγκ.
Πηγή – Wikipedia/Daily Mail
ΔΕΙΤΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ