Σοϊγκού: Το ΝΑΤΟ απειλεί τον ρωσικό εναέριο χώρο – «Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή»

Η Ρωσία παρατηρεί αύξηση στις αεροπορικές «επιδρομές» του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της και είναι έτοιμη να αντιδράσει.

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν, αρχηγός των αεροδιαστημικών ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι «παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα από τη συμμαχία. Όλο και συχνότερες είναι οι πτήσεις κοντά στα σύνορά μας».

Ο Σουροβίκιν επεσήμανε ότι από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, εναέριες δυνάμεις του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν 10 πτήσεις στο έδαφος των κρατών της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και στις γειτονικές θαλάσσιες περιοχές.

Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα σύνορά της

Το γεγονός πως το ΝΑΤΟ έχει εντείνει σημαντικά τις εκπαιδευτικές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, πραγματοποιώντας προσομοιώσεις επιθέσεων με πυραύλους κατά της χώρας, αποκάλυψε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Rossiya 24.

Ως παράδειγμα, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε τον πρόσφατο εντοπισμό αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52 κοντά στα σύνορα, για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολύ καιρό.

«Καταλαβαίνουμε τι είναι αυτή η δραστηριότητα, από πού προέρχεται» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.
Όπως πρόσθεσε, όλοι έχουν ήδη συμβιβαστεί με το γεγονός πως υπάρχει ένα «αφεντικό» σε έναν μονοπωλιακό κόσμο και όταν εμφανίζεται ένας άλλος «πόλος», αυτό δεν αρέσει στο «αφεντικό».

«Η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να είναι ισχυρή και τώρα όλα γίνονται έτσι ώστε τίποτα να μην απειλεί τη χώρα» κατέληξε.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πλησιάζουν τα σύνορα της Ρωσίας στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα. Στη συνέχεια, τα αναγνωριστικά αεροσκάφη και τα βομβαρδιστικά αναχαιτίζονται από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27.

Την Παρασκευή τρία βομβαρδιστικά B-52H της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πλησίασαν τα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ οκτώ ρωσικά μαχητικά Su-27 και Su-30 απογειώθηκαν προκειμένου να τα αναχαιτίσουν.

Πηγή: TASS / Sputnik