Ρώσος Ναύαρχος: Το ΝΑΤΟ προκαλεί την άμυνα μας – Ρεκόρ παραβιάσεων το 2019

Το ΝΑΤΟ έχει ξεφύγει στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη Ρωσία και οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα κάνουν άλλο τα στραβά μάτια, σύμφωνα με τον Ρώσο Ναύαρχο, αρχηγό του στόλου της Βαλτικής, Alexander Nosatov.

«Κατασκοπευτικά αεροσκάφη που ανήκουν στις δυτικές χώρες παραμένουν μόνιμα κοντά σε περιοχές όπου ο στόλος της Βαλτικής διεξάγει εκπαιδευτικές ασκήσεις. Ο αριθμός των υπερπτήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων μας ξεπέρασε τις 800 φέτος, αυξημένος κατά πολύ σε σύγκριση με τις 578 του 2018. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις στέλνουν και μαχητικά αεροσκάφη», πρόσθεσε ο ναύαρχος.

Ο διοικητής επεσήμανε ότι ο στόλος της Βαλτικής παρακολουθεί προσεκτικά τέτοιες ενέργειες από τις δυτικές χώρες, με το βλέμμα καρφωμένο συνεχώς στα πλοία και τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. «Λέω με πλήρη εξουσιοδότηση ότι ο στόλος της Βαλτικής έχει επαρκείς πόρους και ικανότητες για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή επιθετικότητα, και θα το κάνουμε αν χρειαστεί» τόνισε ο Nosatov.

Στη «γραμμή» Πούτιν και ο Ναύαρχος

Οι δηλώσεις του ναυάρχου έρχονται να συμπληρώσουν όσα είχε πει ο Ρώσος πρόεδρος πριν από λίγο καιρό. Μιλώντας σε μια εκδήλωση με θέμα την άμυνα πριν από μερικές μέρες, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο ξεπερασμένος τρόπος σκέψης του «αναλφάβητου», πλέον, ΝΑΤΟ δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως «καλό εργαλείο για την λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων» στον σημερινό κόσμο.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, που πρέπει να εξετάσουμε το γεγονός ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη της στρατιωτικής του υποδομής κοντά στα σύνορά μας είναι μία από τις πιθανές απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας» τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος. Και συνέχισε στο ίδιο ύφος, «όπως γνωρίζουμε, η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πια, ούτε και το στρατιωτικό μπλοκ του Συμφώνου της Βαρσοβίας, το οποίο δημιουργήθηκε [από την ΕΣΣΔ και τους συμμάχους της στην Ανατολική Ευρώπη] ως απάντηση στη δημιουργία του ΝΑΤΟ. Όμως, το ΝΑΤΟ όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται, η Ρωσία δεν θα μένει πλέον άπραγη».

Με πληροφορίες από TASS