Αλλά η επίθεση ξεκίνησε από εκείνον που είχε απέναντί του ο Βρετανός ευρωβουλευτής: τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον οποίο… ενημέρωσε πως δεν κάνει κουμάντο στη χώρα του, η οποία βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και όπου η Δημοκρατία καταλύθηκε. Γι’ αυτό και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να μετονομάσει τη Νέα Δημοκρατία σε… ΜΗ Δημοκρατία!
«Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα πρεπε να το ονομάσετε «Μη Δημοκρατία» (No Democracy), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!», έριξε το… πρώτο φαρμακερό βέλος ο Φάρατζ.
Εν αρχή, πάντως, ήταν η ειρωνεία… «Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα θα χορεύουν στους δρόμους της Αθήνας. Δεν έχει σημασία βέβαια που η χώρα σας, υπό τις συμβουλές της Goldman Sachs, μπήκε στο ευρώ χωρίς να πρέπει, που η ανεργία έχει φτάσει το 30% και το 60% στους νέους, ότι το νεοναζιστικό κόμμα προελαύνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτά, γιατί η… παρουσίαση της ελληνικής προεδρίας ήταν επιτυχία!
Κι έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού; Λοιπόν, λυπάμαι, αλλά δεν κάνετε κουμάντο στην Ελλάδα και προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας από Νέα Δημοκρατία σε ΜΗ Δημοκρατία.
Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε διασωθεί από τη χρεοκοπία, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε!
Και δε μπορείτε καν να παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος που μπήκατε στο ευρώ – ο κ. Παπανδρέου το έκανε ήδη, έτσι δεν είναι;-, ζήτησε μάλιστα και δημοψήφισμα και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία (τρόικα) που κάνει κομάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο – μαριονέτα της Goldman Sachs.
Μας κάνουν κουμάντο τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπως ο κ. Μπαρόζο.
Η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε διασωθεί από τη χρεοκοπία, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε!
Και αυτό θα είναι οι ευρωεκλογές: μια μάχη της εθνικής δημοκρατίας με την γραφειοκρατία των Βρυξελλών και θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα».
Όση ώρα ο Βρετανός ευρωβουλευτής μιλούσε, ο πρωθυπουργός τον κοιτούσε κι άκουγε με ένα μειδίαμα σχηματισμένο στο πρόσωπό του. Όταν ο Νάιτζελ Φάρατζ τελείωσε, απάντησε: «Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε. Θα εκτιμούσα, όμως, αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός.