Προκαλεί ο Μίτσκοσκι στη Σύνοδο Κορυφής του NATO: Μίλησε για «Μακεδονία», «μακεδονική κυβέρνηση» και «μακεδονικό στρατό»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Κρίστιαν Μίτσκοσκι παραβίασε για ακόμη μια φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Κρίστιαν Μίτσκοσκι προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία», ενώ μίλησε και για «μακεδονική κυβέρνηση» αλλά και για «μακεδονικό στρατό».

«Ως χώρα είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε μας σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αξίες. Είμαστε εδώ μαζί με τους συμμάχους μας για να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας, όπως πριν έτσι και στο μέλλον, σχετικά με την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της λειτουργίας του διεθνούς δικαίου», σημείωσε ο Μίτσκοσκι.

«Για εμάς, ως μικρό έθνος, είναι σημαντικό τις ημέρες αυτές να ληφθούν οι σημαντικές εκείνες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας τις επόμενες δεκαετίες, κάτι στο οποίο θα συμβάλουμε και εμείς. Η Μακεδονία, ως χώρα σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και να προωθεί τις αξίες. Ως μακεδονική κυβέρνηση θέλουμε να είμαστε δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας και να επιβεβαιώσουμε το ελευθεριακό πνεύμα του μακεδονικού λαού και των μακεδόνων πολιτών» ανέφερε ακόμη ο Μίτσκοσκι.

Ο Μίτσκοσκι πρόσθεσε πως ως χώρα «παραμένουμε προσηλωμένοι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, δηλαδή τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ να επενδυθεί στον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί μόνο έτσι θα ακολουθήσουμε τις σύγχρονες τάσεις, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης παγκόσμιας αμυντικής συμμαχίας που υπήρξε ποτέ».

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αγνόησε επιδεικτικά τόσο τις ελληνικές όσο και τις συμμαχικές προειδοποιήσεις και επανέλαβε τις προκλήσεις καθώς παραβίασε και πάλι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters