Πετάξτε με Mirage πάνω απο τη Βαλτική – Εντυπωσιακό Βίντεο

Πετάξτε πάνω απο την Βαλτική με τέσσερα αεροσκάφη Mirage 2000-5 στα πλαίσια της αποστολής εναέριας αστυνόμευσης (Air Policing) του ΝΑΤΟ. 

Mαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που υπηρετούν την εναέρια αστυνόμευση της αποστολής της Συμμαχίας στις χώρες της Βαλτικής αναπτύχθηκαν μέχρι και 20 φορές μεταξύ 6 – 9 Οκτωβρίου για την αναχαίτιση ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών που πετούν στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, αναφέρει η ιστοσελίδα Baltic Times που επικαλείται ανακοίνωση του Υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας τον Οκτώβριο.

Το Υπουργείο Άμυνας απέδωσε τον μεγάλο αριθμό των ρωσικών αεροσκαφών πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα σε στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

 

Επιπλέον, η Ρωσία ανέπτυξε πυραύλους Ισκαντέρ στην Βαλτική Θάλασσα στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, που συνορεύει με τη Λιθουανία.

Η Ρωσία δήλωσε πριν μερικούς μήνες ότι είχε προσκαλέσει εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ στη Μόσχα για να συζητήσουν το ενδεχόμενο όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη να εκπέμπουν κατά τη διάρκεια πτήσεων στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

Ωστόσο, μεμονωμένα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αρνηθεί να διεξάγουν συνομιλίες με τους Ρώσους εμπειρογνώμονες σε τεχνικό επίπεδο και ζητουν οι συζητήσεις για το θέμα αυτό να διεξαχθούν στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Η αποστολή της εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ διοικείται από τη Λιθουανία και την Εσθονία.