OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

NATO: Τι είπε ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας

17/02/2021 - 20:25
NATO
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2021, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του NATO, που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιασκέψεως, με την ατζέντα να περιλαμβάνει μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου συζητήθηκε αρχικά ο οδικός χάρτης του κειμένου συν-αντίληψης για την Άμυνα και Αποτροπή (Defence & Deterrence), οι στόχοι των κρατών – μελών αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες, καθώς και το πλαίσιο υλοποίησης της διαδικασίας «ΝΑΤΟ 2030».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι η Ελλάδα εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της Συμμαχίας σε ό,τι αφορά στις αμυντικές δαπάνες, λόγω και των απειλών που αντιμετωπίζει.

Υπογράμμισε επίσης, τη σημασία της διαδικασίας «ΝΑΤΟ 2030» ως μέσου ενίσχυσης του ελλείμματος συνοχής, καθώς και την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός των αρχών επί των οποίων εδράζεται η Συμμαχία και της αρχής της ομοφωνίας όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων στο ΝΑΤΟ.

NATO

Υπογράμμισε επίσης, τον πλήρη σεβασμό της χώρας μας στο θεμελιώδη κανόνα της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, με βάση το διεθνές δίκαιο, καθώς και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών που είναι αντίθετες με τις αρχές της Συμμαχίας.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε περισσότερους τομείς. Εμβάθυνση η οποία θα απαιτήσει βέβαια μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας προκειμένου να υπερκεραστούν υφιστάμενα εμπόδια που αφορούν στην συμπερίληψη όλων των μελών και των δύο οργανισμών στη συνεργασία αυτή, αλλά και τον σεβασμό της αυτονομίας τους στην λήψη αποφάσεων, τη θεσμική τους ανεξαρτησία και τις διαφορετικές διαδικασίες τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε επίσης τη σημασία της συνεργασίας Ε.Ε. -ΝΑΤΟ για την περαιτέρω ενίσχυση του διατλαντικού δεσμού, τη δυναμική που προσδίδει στη συνεργασία αυτή η νέα αμερικανική κυβέρνηση, καθώς επίσης και την ανάγκη αμοιβαίας κατανόησης των απειλών που αντιμετωπίζουν τα Κράτη – Μέλη.

Tags: NATOΕΛΛΑΔΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΣΥΜΜΑΧΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

ΓΓ ΝΑΤΟ - Μαρκ Ρούτε
ΝΑΤΟ

ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία επανέφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη – Είμαστε ο επόμενος στόχος της

11/12/2025 - 15:57
NATO
ΝΑΤΟ

NATO: Πάνω από 4 δισεκ. δολάρια η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μέσω της πρωτοβουλίας PURL

11/12/2025 - 12:15
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert