NATO: Στόλτενμπεργκ και Μπλίνκεν συζήτησαν για τα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία και άλλα ζητήματα πριν από την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες συζήτησαν την «άμεση ανάγκη η Ρωσία να σταματήσει την επιθετική στρατιωτική συσσώρευση δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και στην κατεχόμενη Κριμαία», καθώς και τις προοπτικές για την προώθηση ειρήνης στο Αφγανιστάν, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Κλιμακώνονται οι εντάσεις

Εντωμεταξύ ακόμη ένας Ουκρανός στρατιώτης έπεσε νεκρός από πυρά φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις χθες Κυριακή, καθώς η ένταση στην περιοχή συνεχίζει να ανεβαίνει παρότι θεωρητικά παραμένει σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Άλλο ένα μέλος των ένοπλων δυνάμεων τραυματίστηκε στη διάρκεια «εχθρικής επίθεσης», ανέφερε το επιτελείο στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού, θέσεις των δυνάμεών του υπέστησαν εννέα επιθέσεις από το Σάββατο. Από την πλευρά τους, οι αυτονομιστές στην περιφέρεια Ντανιέτσκ κατηγόρησαν τον ουκρανικό στρατό πως προχώρησε σε επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters