ΝΑΤΟ: Η Συμμαχία ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας

Συνεδριάζουν αύριο το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η αυριανή τηλεδιάσκεψη αποτελεί συνέχεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου. Στη σύνοδο είχε εξετασθεί ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μέσω της σημαντικής τεχνογνωσίας του σε θέματα αλυσίδων εφοδιασμού, σχεδιασμού πολιτικής προστασίας αλλά και διαχείρισης κρίσεων.

Η ελληνική πλευρά, όπως είχε δηλώσει ο κ. Δενδιας, τοποθετησε στο επίκεντρο της συζήτησης το ενδεχόμενο αύξησης των παράτυπων μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο , το επόμενο διάστημα, σε συνάρτηση με την πανδημία covid 19. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανάπτυξης νατοικης δύναμης στο Αιγαίο.

Το θέμα των παράτυπων μεταναστευτικών ροών αναμένεται να τεθεί από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος σε πρόσφατες τηλεοπτικές συζητήσεις αναφέρθηκε σε πληροφορίες που κάνουν λόγο για μετακινήσεις μεταναστών και προσφύγων στα τουρκικά παράλια.