Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του NATO: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία – Να ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα»

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του NATO, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

«Γιορτάζουμε την ίδρυση της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον Κόσμο. Συναντιώμαστε σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Είναι μία εποχή που η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μία εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την δική μας δέσμευση ως προς την δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες», υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο την Νατοϊκή Συμμαχία».

«Δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα και να δούμε πώς μπορούμε να κατανείμουμε πόρους» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη θέση του για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας και την ενδυνάμωσή της συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ.

«Έχω υπάρξει σταθερός υποστηρικτής της μεγαλύτερης ενοποίησης των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών. Και η ενίσχυση των ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων είναι συμπληρωματική στις αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, ενισχύει το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και πρέπει να αξιοποιήσουμε τον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο για να επικεντρωθούμε περισσότερο στο πώς θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα. Είναι προς το συμφέρον μας να το πράξουμε», ανέφερε.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters