ΗΠΑ: Με υπογραφή και του ΝΑΤΟ η νέα της στρατιωτική αποθήκη στην Πολωνία

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg επιβεβαίωσε ότι η συμμαχία θα διαθέσει 260 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή στρατιωτικής αποθήκης για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην Πολωνία, σύμφωνα με αναφορές του Πολωνικού Ραδιοφώνου.

Η βάση θα βρίσκεται στο Powidz και θα φιλοξενήσει τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και όπλα για την αμερικανική ταξιαρχία.

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η επένδυση αυτή από τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ έχει καίρια σημασία λόγω της στενής εγγύτητας ενός μεγάλου στρατιωτικού αεροδρομίου.

«Αυτή η επένδυση στην υποδομή στην κεντρική Πολωνία αποτελεί μέρος των μεγάλων προσπαθειών για την ενίσχυση της στρατιωτικής κινητικότητας. Χάρη στην εκ των προτέρων ανάπτυξη του εξοπλισμού, θα βελτιώσουμε την ετοιμότητα των δυνάμεων μας για δράση. Αυτό αφορά την ικανότητα μεταφοράς ανθρώπων γρήγορα και όχι μόνο βαρέως εξοπλισμού «, σημείωσε ο Stoltenberg.

Τόνισε ότι η επένδυση αποτελεί παράδειγμα της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με τις ΗΠΑ.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις σταθμεύουν εκεί με βάση μια διμερή συμφωνία, αλλά υποστηρίζονται από επενδύσεις του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι καλό για το ΝΑΤΟ και για όλους μας », πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

Πρόσφατα, ο Πολωνός Πρόεδρος Andrzej Duda ανακοίνωσε ότι η Πολωνία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα. Προς το παρόν υπάρχουν 4.500 αμερικανοί στρατιώτες στη χώρα.

Πηγή: UAWIRE