Εξοργισμένος ο Μεντβέντεφ με τη Σύνοδο του NATO: Απειλεί την Ουκρανία και την Συμμαχία με εξαφάνιση [pic]

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στην Ουκρανία αλλά και στο NATO, με αφορμή τη σύνοδο του Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον και το τεράστιο «πακέτο» στρατιωτικής βοήθειας ύψους 40 δισεκ. δολαρίων για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, με φόντο την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και συστημάτων αεράμυνας τύπου Patriot.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε ο “μη αναστρέψιμος δρόμος” της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να τελειώσει είτε με την εξαφάνιση της Ουκρανίας είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και έπειτα πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε (την Ουκρανία) στην αμετάκλητη πορεία της προς την πλήρη ευρωατλαντική ενσωμάτωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζεται ότι πριν την επίσημη έναρξη της συνόδου, κράτη μέλη του NATO ανακοίνωσαν πως άρχισαν να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας. Τα μαχητικά πολλαπλών ρόλων «θα φέρουν πιο κοντά» τη «δίκαιη και διαρκή ειρήνη», διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρών στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Τα F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία «θα πετάξουν στους ουκρανικούς αιθέρες το καλοκαίρι», τόνισε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του επισήμανε πως το Βέλγιο και η Νορβηγία δεσμεύθηκαν να προμηθεύσουν περισσότερα μαχητικά στην Ουκρανία, που είναι αντιμέτωπη με συχνές ομοβροντίες ρωσικών πυραύλων εναντίον αεροπορικών βάσεων, πόλεων και υποδομών της.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters