OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Brexit: Η Τερέζα Μέι ζητά «αυτοσυγκράτηση» από του Βουλευτές της

12/02/2019 - 12:17
Share on FacebookShare on Twitter

 Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα ζητήσει από τους βρετανούς βουλευτές σήμερα «να ελέγξουν τα νεύρα τους», την ώρα που η ίδια εκλιπαρεί τις Βρυξέλλες για νέες υποχωρήσεις ως προς την συμφωνία για το Brexit, καθώς πλησιάζει επικίνδυνα η ημερομηνία της 29ης Μαρτίου.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων το μεσημέρι για να ενημερώσει τους βουλευτές για την εξέλιξη των συνομιλιών που έχει με τους ευρωπαίους ομολόγους της σε μία προσπάθεια τροποποίησης της συμφωνίας αποχώρησης, η οποία απερρίφθη από το κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

«Οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμη φάση», θα δηλώσει η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ. «Πρέπει όλοι να ελέγξουμε τα νεύρα μας για να επιτύχουμε τις αλλαγές που αυτό το σώμα έχει ζητήσει και να υλοποιήσουμε την προγραμματισμένη ημερομηνία το Brexit».

Η Τερέζα Μέι ελπίζει να επιτύχει υποχωρήσεις των Βρυξελλών ως προς το ιρλανδικό backstop, επί του οποίου επικεντρώνονται οι αντιρρήσεις των βρετανών βουλευτών, τόσο των υποστηρικτών του Brexit όσο και των υποστηρικτών της παραμονής στην Ενωση.

«Εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες τροποποιήσεις για το backstop, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και ενισχύοντας τον ρόλο του κοινοβουλίου στην προσεχή φάση των διαπραγματεύσεων, πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα υποστηριχθεί από το σώμα αυτό», θα εξηγήσει η Τερέζα Μέι.

Προσπαθώντας να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, τα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης πληθαίνουν τις συνομιλίες με ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ βρίσκεται στο Παρίσι για να μιλήσει για το θέμα με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ταυτόχρονα, ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο δεύτερος στην κυβερνητική ιεραρχία μετά την Μέι, πηγαίνουν στο Στρασβούργο για να συζητήσουν με ευρωβουλευτές.

Ο Στίβεν Μπάρκλεϊ είχε χθες στις Βρυξέλλες δείπνο εργασίας με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ.

«Είναι σαφές από την πλευρά μας ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξουμε την συμφωνία αποχώρησης, αλλά θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο Μπανριέ μετά την συνάντηση αυτή χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΒΡΕΤΑΝΙΑΒΡΕΧΙΤΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣΕΕΣΥΜΦΩΝΙΑΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ

Related Posts

ΓΓ ΝΑΤΟ - Μαρκ Ρούτε
ΝΑΤΟ

ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία επανέφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη – Είμαστε ο επόμενος στόχος της

11/12/2025 - 15:57
NATO
ΝΑΤΟ

NATO: Πάνω από 4 δισεκ. δολάρια η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μέσω της πρωτοβουλίας PURL

11/12/2025 - 12:15
NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16

Διαβάστε Επίσης

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Συρία: Έξαλλος με το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ – Υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο Αμερικανών σγτρατιωτών

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

Γερμανία: Σύλληψη 5 υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ουδέποτε του ζητήθηκε να επιδείξει άδεια οδήγησης που νομίμως κατέχει» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Η Μαύρη Λίστα των Όσκαρ: Από Γουίλ Σμιθ και Ρίτσαρντ Γκιρ μέχρι Μπιλ Κόσμπι και Χάρβεϊ Γουάινστιν - Όλοι όσοι έχουν αποκλειστεί από την τελετή

Ο Σπύρος Μαρτίκας απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις AI φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη: «Τι σκοπό να έχω; Δημοσιότητα; Έχω»

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert