OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Το δημογραφικό πρόβλημα απειλεί την οικονομία της Ευρώπης. Στοιχεία σοκ

12/09/2012 - 00:23
Share on FacebookShare on Twitter

«Μετά το 2020 θα είναι σχεδόν αναπόφευκτη η μείωση του εργατικού δυναμικού που θα έχει γεννηθεί στην ΕΕ» συνθέτοντας μια νέα απειλή για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, σημειώνει ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, κ. Λ. Άντορ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

 
Συγκεκριμένα, η Κομισιόν σημειώνει πως το μερίδιο του πληθυσμού της Ευρώπης ηλικίας 65+ αναμένεται να αυξηθεί σε 23,6% και ο πληθυσμός ηλικίας 20-64 ετών αναμένεται να μειωθεί κατά 12,5 εκατ. (- 4%) τα προσεχή 20 χρόνια.  
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε πως οι προτεραιότητες κλειδιά για την αναχαίτιση των προβλημάτων εξαιτίας των δημογραφικών αλλαγών θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση για την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης, η αντιμετώπιση του διαγενεακού προβλήματος της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και, η ανάπτυξη πολιτικών για την ενίσχυση των οικογενειών και των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανικολάου ζήτησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες τις οποίες σχεδιάζει η Επιτροπή προς αυτή την κατεύθυνση.
Απαντώντας στο ερώτημα του Έλληνα ευρωβουλευτή, ο Ούγγρος Επίτροπος σημείωσε πως η Επιτροπή θα προτείνει, έως το τέλος του 2012, συστάσεις του Συμβουλίου για εγγυήσεις για τη νεολαία και για ένα ποιοτικό πλαίσιο για τις θέσεις πρακτικής άσκησης. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα εξασφαλίζουν στους νέους, είτε έχουν απασχόληση, είτε σπουδάζουν ή καταρτίζονται εντός τεσσάρων μηνών αφότου τελειώσουν το σχολείο, μία θέση ασκουμένου που θα τους προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες για την απόκτηση δεξιοτήτων και πείρας, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες στην εξεύρεση εργασίας.
Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, το επίπεδο γονιμότητας που είναι κάτω του επιπέδου αναπλήρωσης και τα αυξημένα ποσοστά οικονομικής εξάρτησης θα απασχολήσουν στο μέλλον ακόμα πιο έντονα τις κοινωνίες μας. Χτίζοντας τις νέες βάσεις για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει επίσης υπόψη, τα εμπόδια και τις προκλήσεις ενός ολοένα και περισσότερο ηλικιωμένου πληθυσμού. Και μεγάλο μέρος των εμποδίων αυτών ξεπερνιέται με την επένδυση στην δια βίου μάθηση και κατάρτιση, την αύξηση των δεξιοτήτων του ενεργού πληθυσμού και την λήψη κατάλληλων μέτρων που θα καθιστούν βιώσιμα και λειτουργικά τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας». 
  

Tags: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΕΥΡΩΠΗ

Related Posts

ΓΓ ΝΑΤΟ - Μαρκ Ρούτε
ΝΑΤΟ

ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία επανέφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη – Είμαστε ο επόμενος στόχος της

11/12/2025 - 15:57
NATO
ΝΑΤΟ

NATO: Πάνω από 4 δισεκ. δολάρια η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μέσω της πρωτοβουλίας PURL

11/12/2025 - 12:15
NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert