«Αποχαιρετισμός στην τελευταία μου σύνταξη»! Ένας απόστρατος γράφει

Γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ

Πληρώθηκα προχτές την σύνταξή μου, μετά από 40 χρόνια δουλειάς και ξενυχτιού, αυτή την σύνταξη την πετσοκομένη, που δεν ήταν καν σύνταξη αξιοπρέπειας.

Πάλι έκανα το σταυρό μου και έλεγα «Θεέ μου, ας σταματήσουν εδώ τα πετσοκόματα».

Την αποχαιρέτησα αυτή τη σύνταξη, γιατί από τον άλλο μήνα, θάναι σύνταξη ντροπής, για κάθε ένστολο, δημόσιο υπάλληλο, για κάθε συνταξιούχο, για κάθε Ελληνα εργαζόμενο.


Θάναι σύνταξη ντροπής, γι’ αυτά που έχει προσφέρει ο καθένας μας για την πατρίδα του. 


Έχουμε φτάσει να ντρεπόμαστε εμείς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, για το πως καταντήσαμε, χωρίς να φταίμε και αυτοί που μας κατάντησαν έτσι να μη κοκκινίζουν, να τους φτύνεις και να σου λένε «τι ωραία δροσιά».


Δεν φταίμε εμείς κ. Μεϊμαράκη, γι’ αυτό το χάλι, σεις φταίτε που κυβερνήσατε και μας φτωχύνατε και βγαίνετε και από πάνω και μας δουλεύεται, αναγγέλοντας μειώσεις των αποζημιώσεών σας, για να μας ρίξετε «στάχτη στα μάτια» όχι κύριε Πρόεδρε, μη μας «δουλεύετε, δεν τα φάγαμε μαζί» δεν διορίσαμε εμείς από το παράθυρο, ούτε φτιάξαμε εμείς κανονισμούς εκεί στο κοινοβούλιο, για παχυλούς μισθούς και προνόμια.

Για ποιες μειώσεις στις αποζημιώσεις μιλάτε κύριοι, όταν ο βασικός σας μισθός 5.870 παραμένει αλόβητος και για αποπροσανατολισμό μειώνεται κατά 20 – 25% τα επιδόματα, αλήθεια κύριε Πρόεδρε, ποιος από σας σήμερα αλληλογραφεί με τους ψηφοφόρους του, χίλια εκατό ευρώ είναι αυτά το μήνα και τόσα άλλα.

Δυστυχώς οι μειώσεις των μισθών σας, κατά ποσοστό είναι ίδια με του πολισμάνου, του Αν. Ισμηναγού του Πυροσβέστη. Καταντήσατε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατού των 1840 ευρώ με μισθό καθαρίστριας της Ολυμπιακής.

Ένας είναι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων κύριοι μέσα στο κράτος. Σεις είστε τριακόσιοι. Ντροπή!


Προσωπικά δεν με πείσατε κύριε Μεϊμαράκη στην τηλεοπτικής σας συνέντευξη, για την πρόθεσή σας για περικοπές των αποζημιώσεων των βουλευτών, ούτε για περικοπές στην συντεχνία των υπαλλήλων της Βουλής.


Μόνο από το φτωχό λαό ζητάτε θυσίες και των πετσοκόβετε από το 1ευρώ, μέχρι το σύνολο των ακαθαρίστων αποδοχών, ενώ το δίκαιο θα ήταν περικοπές επί των καθαρών εσόδων.

Ζητάτε από το φτωχό λαό συλλογή αποδείξεων, με τι λεφτά κύριε Πρόεδρε θα ψωνίσουν, γιατί να έχουν αποδείξεις, όταν τους κόψατε τους μισθούς και τις συντάξεις, τους διαλύσατε με τα φορολογικά σας μέτρα και τα χαράτσια.

Λίγη ντροπή χρειάζεται.

Αλήθεια κύριοι του πολιτικού συστήματος, έχετε δει σε κάθε γωνία και ενεχυροδανειστήριο, εκεί μας φτάσατε να ξεπουλάμε τα ενθύμια της οικογενείας μας.
Εδώ που φτάσαμε αναρωτιόμαστε, δεν θα πληρώσει κανείς γι’ αυτό μας το χάλι;


Ναι εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές και ειδικό δικαστήριο, αλλά όχι τέτοιες επιτροπές, για κάλυψη ανομημάτων.


Ναι εξεταστική, για όσους κυβέρνησαν και έφεραν τη χώρα μου σ’ αυτό το χάλι, είτε αυτός λέγεται Σημίτης, Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, και σεις κύριε Ρουμελιώτη, είστε συνυπεύθυνος γιατί ενώ ήσασταν στο ΔΝΤ δεν αντιδράσατε σαν Ελληνας υπεύθυνος, αλλά, άλλα λέγατε τότε στην διαπραγμάτευση.
Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η ραδιοφωνική και έντυπη συνέντευξη του κ. Αλογοσκούφη στην δήλωσή του «ότι εισηγήθηκα το 2008 μέτρα, εν όψει της επερχόμενης κρίσης και η απάντηση του τότε Πρωθυπουργού ήταν, άστα για αργότερα». Τα αργότερα νάτα ποια είναι.

Πάμε στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης όπως λέει και ο κ. Πρωθυπουργός, άρα η κρίση είναι πολύ παλιότερη, λοιπόν υπάρχουν ευθύνες.
Κύριοι βουλευτές όλων των κομμάτων, ναι στην εξεταστική, αλλά μακράν κομματικών σκοπιμοτήτων και διώξεων πολιτικών σας αντιπάλων, όχι πολιτικά λιντσαρίσματα, νηφαλιότητα και δικαιοσύνη, αυτά περιμένει ο προδομένος λαός και όχι συναδελφική αλληλεγγύη.