Πρωτοβουλία αποστράτων: «Εργοδοτικό συνδικαλισμό κάνουν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ»

Σκληρή επίθεση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνει με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αποστράτων για το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση», κατηγορώντας τες για κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό! 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση: 

Σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε το δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, που εκδόθηκε την 4/2/2016, πλην όμως πάνω από το δελτίο τύπου η ιστοσελίδα έθεσε σαν τίτλο: «Οι απόστρατοι στην πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ»!
Προφανώς ο τίτλος αυτός γράφηκε από τους συντάκτες της ιστοσελίδας εκ παραδρομής, καθώς στο κείμενο του δελτίου τύπου της Πρωτοβουλίας πουθενά δεν αναφερόταν οι λέξεις «πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ». Αντίθετα αναφερόταν καθαρά ως χώρος συγκέντρωσης των αποστράτων η πλατεία Κολοκοτρώνη που ήταν διαφορετική από τον χώρο συγκέντρωσης των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ! Το ίδιο και η πορεία των αποστράτων που ακολούθησε, δεν είχε επίσης καμία σχέση με τις πορείες άλλων διοργανωτών, πλην ότι κατέληξε, όπως και οι πορείες όλων των άλλων, στην πλατεία Συντάγματος.

Θέλοντας με την ευκαιρία αυτή να ενημερώσουμε όλους, ξεκαθαρίζουμε ότι η Πρωτοβουλία, σεβόμενη την τάξη των εργαζόμενων που έχει πληγεί και συνεχίζει να πλήττεται βάναυσα από την πολιτική των κυβερνήσεων της χώρας μέχρι και σήμερα, ανταποκρίνεται πάντοτε στο κάλεσμα των εκπροσώπων των εργαζομένων σε Γενική απεργία. Κατά πάγια τακτική καλεί και η ίδια με την σειρά της τους απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων την ίδια μέρα και ώρα της Γενικής Απεργίας, αλλά σε διαφορετικό χώρο από άλλους διοργανωτές. Στη συνέχεια της κάθε φορά συγκέντρωσης ακολουθεί, όπως έγινε και στις 4/2/2016, αυτόνομη πορεία προς το Σύνταγμα σε ανεξάρτητο μπλοκ.

Οφείλουμε να σημειώσουμε, ότι η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συνεχίζει μια τακτική ετών, που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα σε φορείς αποστράτων και συναδέλφους που συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων!

Έτσι, σε ότι αφορά την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, η ταύτιση με εκδηλώσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δεν μας εκφράζει! Μπορεί να τις σεβόμαστε ως θεσμούς – εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά πιστεύουμε ότι οι μέχρι σήμερα ηγεσίες τους και οι πλειοψηφίες που τις στηρίζουν είναι συνυπεύθυνες με τις κατά καιρούς κυβερνήσεις για την κατάσταση που έχουν φθάσει οι εργαζόμενοι σήμερα. Είναι γνωστό σε όλους ότι έχουν συμφωνήσει, στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου» που διεξήγαγαν με τις κυβερνήσεις, για την απώλεια εργατικών δικαιωμάτων και αποδοχών. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι επίσης δεν ξεχνούν ότι κάποιοι από αυτούς που διετέλεσαν ηγέτες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στη συνέχεια κατέλαβαν υπουργικούς θώκους και άλλες θέσεις του κρατικού μηχανισμού!

Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ διαχρονικά, έχουν καταγραφεί στις λαϊκές συνειδήσεις σαν κατεξοχήν εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

7/2/2016
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής