«Πόλεμος» αποστράτων με «σφυροδρέπανα» και «ακομμάτιστους» – Άρθρο του Νίκου Παπαναστάση

“Πόλεμος” στους απόστρατους με ανταλλαγή πυρών . “Πόλεμος” ο οποίος ξεκίνησε όταν πολλά μέλη της πιο δραστήριας και “ζωηρής” ένωσης αποστράτων της ΑΝΕΑΕΔ, αποχώρησαν καταγγέλοντας συναδέλφους τους για επιχείρηση κομματικής χειραγώγησης από το ΚΚΕ.

Από τους αποχωρούντες “γεννήθηκε” απ΄ ότι φαίνεται η ομάδα 3Α, οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί, οι οποίοι πολύ συχνά πλέον παρεμβαίνουν με κείμενά τους. Αρκετά αιχμηρά και τα περισσότερα τεκμηριωμένα και μετρημένα. Γι΄ αυτό και τα “φιλοξενούμε”.

Οι “εχθροπραξίες” μεταξύ της ΑΝΕΑΕΔ ,της ομάδας 3Α αλλά και άλλων απόστρατων, “φούντωσαν” μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του υποναύαρχου ε.α Γιάννη Ντουνιαδάκη , για τις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Οι αποχωρούντες από την ΑΝΕΑΕΔ θεωρούν αυτή τη κίνηση ως επιβεβαώση όσων υποστηρίζουν για “εισβολή του ΚΚΕ” στην ΑΝΕΑΕΔ.

Σ΄ αυτό το “πόλεμο” παρεμβαίνει με άρθρο του στο Onalert ο Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης ε.α και στέλεχος της ΑΝΕΑΕΔ. Το κείμενό του έχει αιχμές και αποτελεί ευθεία επίθεση στην ομάδα 3Α. Είναι αυτονόητο ότι όποιος επιθυμεί μπορεί μέσω του Onalert να απαντήσει.

Το κείμενο του Νίκου Παπαναστάση:

Οι …….. «Ακομμάτιστοι»

Το τελευταίο διάστημα μια «ομάδα» ….. δυο – τριών αυτοαποκαλούμενων «ακομμάτιστων» απόστρατων αξιωματικών ( πρώην μελών της ΑΝΕΑΕΔ), ασχολείται λυσσαλέα με τις ….. κατά την εκτίμησή τους, πολιτικές ή κομματικές επιλογές των μελών της ΑΝΕΑΕΔ, «ανακαλύπτοντας» κι «αποκαλύπτοντας» τη στενή τους σχέση τάχα με το …. Περισσό.
Θεωρώ σημαντικό να επισημάνω τα παρακάτω:

• Οι πρακτικές τους θυμίζουν εποχές, που κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες, φακέλωναν τους Έλληνες, χωρίζοντάς τους σε «υγιώς σκεπτόμενους» ή «αντεθνικά κινούμενους», με στοιχεία που «ανακάλυπταν» η κατασκεύαζαν τα όργανα αυτών των υπηρεσιών. Αυτούς ο λαός μας τους ονόμαζε και εξακολουθεί να τους ονομάζει ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ και ΧΑΦΙΕΔΕΣ.

• Φορώντας το φερετζέ του «ακομμάτιστου», ανακαλύπτουν παντού χειραγωγημένους και κατευθυνόμενους όχι γενικά «κομματικούς», αλλά αποκλειστικά κομουνιστές (μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό;), προσπαθώντας ατελέσφορα να κρύψουν τη δική τους απέχθεια σε βασικά δημοκρατικά ατομικά και συλλογικά δικαιώματα. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η ΑΝΕΑΕΔ, πρωτοπόρα κινούμενη στο χώρο των αποστράτων, με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης του 2013, ενσωμάτωσε στις θέσεις της το παρακάτω: «Δεν πιστεύουμε ότι αποτελεί μομφή για κάποιον αιρετό, η συμμετοχή του σε κομματικές διεργασίες. Θα λέγαμε μάλιστα ότι αυτό καταγράφεται και σαν τίτλος τιμής αλλά και σαν στοιχείο θετικής αξιολόγησης κάποιου, γιατί απλά έτσι είναι συνεπής μαχόμενος για την ευόδωση των οραματικών του στόχων για τη ζωή του και τη ζωή των άλλων.» (απόσπασμα από τη εισήγηση με τίτλο: ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Πλήρες κείμενο στο site της ΑΝΕΑΕΔ)

• Τέλος να υπενθυμίσω στην ομάδα αυτών των …. δυο – τριών τάχα ακομμάτιστων και στους ελάχιστους υποστηρικτές της, ότι όλοι όσους αυτοί κατηγορούν, μάχονται για τα συμφέροντα του κλάδου μας φανερά. Βγαίνουν μπροστά καθαροί, δεν κρύβονται πίσω από οθόνες υπολογιστών, δεν κρύβουν το πρόσωπο τους και βέβαια δεν κρύβουν καμία διερεύνηση δικαστική ή δημοσιογραφική για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο διερευνώμενο εις βάρους τους αδίκημα, όπως ας πούμε αυτό του χρηματισμού.

Οι απόστρατοι, χτυπημένοι κι αυτοί αλύπητα απ’ τη κυβερνητική πολιτική, δεν είναι πλέον τα εύκολα θύματα της κατευθυνόμενης παραπλάνησης, όσο «ακομμάτιστη» κι αν θέλουν να την εμφανίσουν αυτοί που ιταμά κρύβονται στις δύσοσμα σκοτεινά λαγούμια τους. Στέκονται στο πλευρό, τιμώντας στηρίζοντας και ενισχύοντας, όσους από εμάς έχουν το θάρρος αλλά και το θράσος, να «εκτεθούν» παλεύοντας για τις καλύτερες μέρες που δικαιούται τόσο ο κλάδος μας όσο κι όλος ο Ελληνικός λαός.

Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης ε.α.
Α΄ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.)

(Σ.Σ. Οι εκφραζόμενες απόψεις είναι προσωπικές)

Διαβάστε ακόμη:

Ποιος είναι ο «κόκκινος ναύαρχος» υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ;