Η οργή του ναύτη του Αιγαίου,με αφορμή τη συνάντηση αποστράτων με τον ΥΕΘΑ

Οργή μεγάλη επικρατεί στο χώρο των απόστρατων. Και αυτή η οργή δεν είναι “διαχειρίσιμη” με συναντήσεις και ραντεβού,με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένας απόστρατος του ΠΝ , που συχνά αρθρογραφεί στο Onalert ,ως “ναύτης του Αιγαίου”, εκφράζει μ΄ ένα κείμενό του αυτή την οργή:

Με αφορμή την συνάντηση του ΥΕΘΑ με τα Προεδρεία των «Θεσμικών»  Ενώσεων Αποστράτων
 
Το γραφείο τύπου του υποδυόμενου τον Υπουργό Άμυνας της χώρας μας ενημέρωσε ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος και οι προερχόμενοι από τις Ε. Δ Υφυπουργοί του συναντήθηκαν  με τα προεδρεία των θεσμικών ενώσεων αποστράτων (εννοώντας προφανώς  των υπό κυβερνητική εποπτεία ενώσεων ).

Ειλικρινά θέλω από καρδιάς να τους ευχαριστήσω γιατί με την επικοινωνιακή τους αυτή προσπάθεια και θεωρώντας ότι απευθύνονται σε  όντα κατώτερης πνευματικής αντίληψης μας αποκάλυψαν ότι χρειάστηκε μια πολύωρη συνάντηση εργασίας για να:
·        Καταγράψουν τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που περνάνε χιλιάδες οικογένειες αποστράτων συνταξιούχων ( προφανώς υπάρχουν και απόστρατοι μη συνταξιούχοι και δεν το γνωρίζαμε ) αυτήν την περίοδο εξαιτίας των περικοπών ( που προφανώς επέβαλε μια άλλη κυβέρνηση της οποίας δεν είναι μέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος και για τις οποίες δεν γνώριζε αυτός τίποτα )
·        Δουν πως μπορούν να ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπους (δηλαδή τους σύγχρονους Δεκαβάλες σύμφωνα με το να σε κάψω Γιάννη να σ΄ αλείψω λάδι με μέτρα όπως π. χ  να έχουν προτεραιότητα στα κοινωνικά συσσίτια  ή έκπτωση στα έξοδα της εξοδίου κλπ)
·         Προετοιμάσουν τη συνάντηση των Προέδρων των υπό κυβερνητική κηδεμονία ενώσεων αποστράτων ( ναι αυτών που προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να διασπάσουν και να αποδυναμώσουν τις κινητοποιήσεις των αποστράτων και των εν ενεργεία συναδέλφων ) με τον υποδυόμενο τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Σαμαρά προκειμένου να δουν πως θα πάρουν ένα σημαντικό μέρος από το βάρος που σηκώνουν στην καθημερινότητά τους ( λόγω των μέτρων που προφανέστατα πήρε μια άλλη κυβέρνηση ,με έναν άλλο κακό Πρωθυπουργό και άλλους Υπουργούς και που πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει αυτός ο καλός Πρωθυπουργός)
·        Ευχαριστήσουν θεσμικά οι θεσμικοί πρόεδροι τον Υπουργό που τους ξαναδέχτηκε προφανώς όχι όπως τις προηγούμενες φορές για ανταλλαγή μόνο φιλοφρονήσεων ( αφού μας κάνουν γνωστό ότι μόλις εχθές ασχολήθηκαν με τα δεινά που έφεραν στους αποστράτους οι κυβερνητικές ρυθμίσεις) και λήξη κατευθυντήριων εντολών, αλλά  αυτή τη φορά  για να συμμετέχουν στην προετοιμασία της επικοινωνιακής συνάντησης με τον πρωθυπουργεύοντα  η οποία αποσκοπεί στην βελτίωση του πρωθυπουργικού προφίλ και στην, για μια ακόμα φορά, καθυποταγή των αποστράτων .
 
Κύριοι της τρικομματικής συγκυβέρνησης , με επικοινωνιακά τερτίπια δεν λύνονται τα προβλήματα που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε στους αποστράτους με τις άδικες και διπλές μειώσεις των συντάξεων και βέβαια πρέπει να καταλάβετε ότι πέρασαν οι εποχές που μπορούσατε να τους χειραγωγήσετε μοιράζοντας υποσχέσεις σαν καθρεφτάκια σε ινδιάνους .
 
Για όλα αυτά μόνο το « αιδώς Αργείοι » από έναν νεόπτωχο αλλά ελεύθερο να αρμενίζει περήφανα στην πραγματική ζωή απόστρατο μα παντοτινό Ναύτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή-σοκ ΕΠΟΠ ,μετά από την αυτοκτονία συναδέλφου του στον Έβρο

Έρανοι για κηδείες απόστρατων! Επιστολή-σοκ από υποστράτηγο!

«Δεν έχουμε λεφτά ούτε για το ενοίκιο»! Κραυγή στρατιωτικού από τα σύνορα!