Οι πρώτοι απόστρατοι βγήκαν για διαδήλωση μαζί με τους άλλους εργαζόμενους

Οι πρώτοι απόστρατοι βγήκαν στο δρόμο από σήμερα. Μαζί με τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση της Αθήνας. Είναι απόστρατοι που συμμετέχουν και συνυπογράφουν τα όσα υποστηρίζει η Πρωτοβουλία Αποστράτων . Ο Αντισυνταγματάρχης ε.α Νίκος Παπαναστάσης γράφει για την σημερινή συγκέντρωση:

Σήμερα είμασταν εκεί. Μαζί με το λαό, με τους άλλους αγωνιζόμενους φορείς, με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Όταν οι αιτίες που γενούν τα προβλήματά μας είναι κοινές, νομοτελειακά και η αντιμετώπισή τους θα είναι κοινή. Όσοι αντιμάχονται αυτή τη συμπόρευση, και δούλεψαν συντονισμένα τις προηγούμενες μέρες για την αποτροπή συμμετοχής των αποστράτων στη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ» στις 12/11, είναι σίγουρο ότι σκοπό έχουν το καπέλωμα, τη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό της οργής μας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δίνουμε Ραντεβού στις 20/11/15 στις 15:00 στη Πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με τις χιλιάδες αποστράτων που βιώνουν την ανέχεια, τις κατασχέσεις, την αδυναμία να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο, να αγοράσουν τα φάρμακά τους, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι. Κατακρίνουμε τις  πρακτικές των διορισμένων απ’ τον υπουργό «αιρετών» διοικήσεων λαοφοβικών φορέων αποστράτων.

Οι απόστρατοι, οι απλοί άνθρωποι που βιώνουν τις ίδιες δυσκολίες με τους υπόλοιπους Έλληνες, τους γυρνάνε τη πλάτη. Ραντεβού κάτω απ’ τα πανό της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ» στις 12/11, στη πλατεία Κλαυθμώνος.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ.

Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης ε.α. 

Ομιλία του Μιχάλη Σοφικίτη ταξίαρχου ε.α., εκπροσώπου της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη σημερινή μας συγκέντρωση. Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα είμαστε απόστρατοι που προερχόμαστε από όλους του κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία. Νοιώθουμε αναπόσπαστο τμήμα του λαού, παλεύουμε μαζί για τα προβλήματά μας, το δίκιο μας, ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν.
Εμείς οι απόστρατοι αλλά και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας των ΕΔ έχουμε συμφέρον να αφουγκραζόμαστε τον αγωνιζόμενο λαό, το λαϊκό κίνημα. Το ίδιο συμφέρον έχουν και οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι. Να βρισκόμαστε σε συμπόρευση μαζί σας γιατί έχουμε τα ίδια προβλήματα. Τα δικά μας παιδιά πάνε στα ίδια σχολεία, τις ίδιες σχολές με τα δικά σας. Πληρώνουμε τα ίδια φροντιστήρια. Τα παιδιά μας μαραζώνουν το ίδιο στην ανεργία. Όλοι μας πάμε στα ίδια διαλυμένα νοσοκομεία, μας κυνηγάνε οι ίδιες τράπεζες. Αυτός ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Μέσα στα χρόνια της κρίσης, με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, μαζί και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τα μνημόνια που έφεραν και τα ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, έχουμε υποστεί κι εμείς αιματηρές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μας που φτάνουν πάνω από 50%. Καλούμε τους συναδέλφους μαζί με το λαό να ταχθούν ενάντια σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και τα μέτρα του 3ου μνημονίου με το οποίο προωθείται η μείωση των συντάξιμων αποδοχών μας και η μετατροπή τους σε άθλια προνοιακά επιδόματα.
Μέσα από τον κοινό αγώνα μας, λαός και απόστρατοι, να απομονώσουμε τη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή που δημαγωγεί για τα προβλήματά μας ενώ υπερασπίζεται τις αιτίες που τα γεννούν, την Ε.Ε. και το σύστημα. Υμνεί το Χίτλερ, το Μεταξά, τη δικτατορία. Με τη ναζιστική και φασιστική της δράση έχει στόχο να διοχετεύει το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσισμού μέσα στους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους λιμενικούς και να τους στρέφει με μίσος ενάντια στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.
Υποστηρίζουμε ότι ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εμείς είμαστε που μας υπόσχονταν πριν το 2012 ότι θα εξαιρεθούμε από τις περικοπές επειδή ανήκουμε στα ειδικά μισθολόγια. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε πάνω από 50% του μισθού και της σύνταξής μας. Το ίδιο επαίσχυντα μας υπόσχεται και η σημερινή κυβέρνηση ότι θα επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις μας ενώ από κοινού με την Ε.Ε. σχεδιάζουν νέες περικοπές, κατάργηση δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και άλλα πολλά. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Η κυβέρνηση με το επερχόμενο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση θα παραδώσει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων, με τη μετατροπή τους σε επαγγελματικά – αυτοδιαχειριζόμενα.
Τώρα είναι η ώρα για δράση, να μπουν όλοι στον αγώνα. Η ΚΕΘΑ σε συνεργασία με άλλες ενώσεις και συναδέλφους απόστρατους των ΕΔ και ΣΑ συγκροτήσαμε την πρωτοβουλία αποστράτων για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και όλων των δικαιωμάτων μας που πλήττονται από την πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε.. Σε αυτή την πρωτοβουλία καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν. Να εμποδίσουμε αυτά τα μέτρα, να βάλουμε στο στόχαστρο την αιτία τους.
Το σύστημα που υπερασπίζεται η κυβέρνηση, οι λυκοσυμμαχίες Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, μόνο δεινά έχει για το λαό. Αυτό γεννάει φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί εμπλέκει τη χώρα μας, τις Ε.Δ. σε αυτούς τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών με παραχώρηση υποδομών, με τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και τις ασκήσεις του. Κανένα συμφέρον δεν έχει η πατρίδα μας, ο λαός, από τη συμμετοχή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Αποτελούν πρόκληση τα παζάρια της κυβέρνησης στο Αιγαίο αλλά και στα βόρεια σύνορα της χώρας όπου με πρόσχημα το δράμα των προσφύγων, ανατίθενται καθήκοντα φύλαξης στη Frontex. Χρειάζεται παλλαϊκή απαίτηση κι αγώνας για να μην εγκατασταθούν νέες βάσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όπως σκοπεύει η κυβέρνηση αλλά και να κλείσουν όσες ήδη λειτουργούν. Να σταματήσει κάθε είδους συμμετοχή της χώρας στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας και αλλού.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, τα συμφέροντα μας είναι κοινά όπως και τα βάσανά μας. Η πλειοψηφία των στρατιωτικών είναι παιδιά τους εργαζόμενου λαού, παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών. Δηλώνουμε ριζικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται ενάντια στην επιλογή του αγωνιζόμενου λαού, ενάντια στις διεκδικήσεις του, στον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων του.
Συνάδελφοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες. Η θέση μας δεν είναι απέναντι στο λαό που διεκδικεί και αγωνίζεται, είναι μαζί του. Κανένας δεν πρέπει να βάλει εμπόδια στη θέληση του λαού και στην επιλογή του να αγωνίζεται για να απαλλαγεί από την καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια. Ο λαός μας έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει την απαλλαγή του από το ζυγό των μονοπωλίων. Να χαράξουμε μια νικηφόρα πορεία. Μαζικά να αντιπαλέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα.
Άνδρες και Γυναίκες, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συμμετέχουμε στον όμορφο αγώνα για τη ζωή.

Πολλαπλασιάζουμε τη δύναμη του λαού.

Για μια ζωή χωρίς φτώχεια και πολέμους.

Για ένα φωτεινό μέλλον των παιδιών μας.

Για το συμφέρον μας. Για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε.

Γειά σας.