Εξηγήσεις για τα Μετοχικά ζητά η ΑΝΕΑΕΔ

Διευκρινήσεις ζητά η ΑΝΕΑΕΔ για τα όσα ειπώθηκαν και ανακοινώθηκαν στην συνάντηση του ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη με τους “θεσμικούς απόστρατους”. Το θέμα της “επικουροποίησης” των Μετοχικών Ταμείων “καίει” και γι΄ αυτό οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ γράφουν:

“Η ανακοίνωση που εξέδωσε το συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΝΠΔΔ μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Α. Δαβάκη, εάν και εφ’ όσον αποδίδει ακριβώς τα όσα δήλωσε ο κ. Υφυπουργός, μάλλον, αντί να ξεκαθαρίσει τα θέματα και να μας καθησυχάσει όπως είχε σκοπό, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αυξάνει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα Μετοχικά Ταμεία.

Συγκεκριμένα:
Στην παρ. 4α γράφει : « Δεν εξετάζεται από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και δεν συμφωνεί με την ένταξη των Τριών Μετοχικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.». Με την διατύπωση αυτή εάν δεν δηλώνει σαφώς, τουλάχιστον υπονοεί, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει και σχεδιάζει την ένταξη των Μετοχικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και ότι η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ διαχωρίζει την θέση της αφού αυτή δεν το εξετάζει και δεν συμφωνεί με αυτό.
Στην παρ. 4β γράφει : « Θα εξετάσει την συνέχιση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης.». Έτσι παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι η διαδικασία που ξεκίνησε και πολυδιαφημίστηκε για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας ως πρώτο βήμα εξεύρεσης λύσης για το θέμα των Μετοχικών Ταμείων έχει σταματήσει, προφανώς, γιατί η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει άλλες λύσεις και πλέον δεν τους είναι απαραίτητη.
Στην παρ. 4γ γράφει : « Δεν εξετάζεται από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και δεν συμφωνεί με την πώληση του κτιρίου του Μ.Τ.Σ όπως και με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων των τριών Μετοχικών Ταμείων.». Και εδώ με αυτήν την διατύπωση απλά διαχωρίζει την θέση της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ από τον όποιο Κυβερνητικό σχεδιασμό και απόφαση για αυτό το θέμα.

Δεν θα υπήρχε κανένας τέτοιος προβληματισμός εάν, αντί όλων αυτών, ο κ. Υφυπουργός είχε δηλώσει απλά και ξεκάθαρα ότι : Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα και δεν πρόκειται ούτε τα Μετοχικά Ταμεία να ενταχθούν σε κανένα Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, ούτε να υπάρξει πώληση κανενός παρουσιαστικού τους στοιχείου και τέλος συνεχίζεται κανονικά όπως είχε αποφασιστεί η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης .

Για τους παραπάνω λόγους :
Παροτρύνουμε το Συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΝΠΔΔ να σταθεί απέναντι στο σύνολο των κυβερνητικών μέτρων που εξαχρειώνουν τον κλάδο μας.
Καλούμε τόσο το Συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΝΠΔΔ που εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση, όσο και τον κ . Υφυπουργό, να ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα”