Διασυλλογική Κινητοποίηση Εφέδρων: «Προσφέρουμε για τα Παιδιά των σχολείων Πάτρας»

Νοέμβριο του 2013,  είχε δημοσιευθεί στο Onalert, ένα άρθρο με τίτλο “Ποιοι και γιατί διαλύουν την εφεδρεία στην Ελλάδα – Ποιοι ωφελούνται;”
Σε πρώτη ανάγνωση, όσοι ασχολούνται με την Εφεδρεία, νιώθουν μια ενόχληση γιατί βιώνουν πολλά χρόνια τώρα,  τη συνεχιζόμενη απαξίωση του συστήματος σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό.
 
Πολλές φορές, έχει δοθεί από αρκετούς «εκπροσώπους» της εφεδρείας, μεμονωμένα η απάντηση  σε αυτούς τους θεσμικούς ή  μη, σοβαρούς ή «γραφικούς», καλοπροαίρετους ή κακοπροαίρετους επικριτές της. Είτε μέσω της σοβαρότητας των δραστηριοτήτων,  όπως ο θεσμός πλέον του Μακεδονομάχου. (γεγονός του οποίου τη σημασία,  επιτέλους, έστω και έμμεσα αναγνώρισε πέρυσι ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ και ελπίζω και φέτος να γίνει και πάλι το ίδιο. Και γιατί όχι και από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ).  Είτε, πάλι, στα πλαίσια της Πολιτικής προστασίας με την συνεχόμενη και ανιδιοτελή επαγρύπνηση, των εφέδρων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος κατά τη θερινή περίοδο, στα πλαίσια των τοπικών προγραμμάτων πυρασφάλειας. Είτε στα πλαίσια της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας (όπως στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς, ή τα παιδιά των ορφανοτροφείων)  Η Συλλογική Εφεδρεία είναι πάντα εκεί.  Θα μπορούσα να συνεχίσω, με παραδείγματα όπως αποστολών διάσωσης πληγέντων από πλημμύρες, φωτιές κλπ. Είναι τόσα πολλά τα παραδείγματα, της συνεισφοράς των Συλλόγων στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.
 
Αυτή τη φορά όμως, η απάντηση που δίνεται από την ΕΦΕΔΡΕΙΑ είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και ΕΝΩΜΕΝΗ.   
 
Για πρώτη φορά οι Σύλλογοι των Εφέδρων, κόντρα σε αυτούς που τους θέλουν να αλληλοσυγκρούονται, ενώνουν τις δυνάμεις τους, και όλοι Μαζί προσφέρουν χέρι βοήθειας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη περισσότερο απ’ όλους.
 
Τα παιδιά μας
 
Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση εδώ για τη βοήθεια που θα προσφέρουν οι Έφεδροι στα παιδιά των σχολείων της Πάτρας που το έχουν ανάγκη  στη σελίδα του hellenicmarines.com