Απόστρατοι: όταν «βαφτίζεις» διχασμό τη κριτική

Η αναζήτηση “σκοτεινών δυναμεων” που θέλουν το “κακό” των αποστράτων -των θεσμικών βέβαια κυρίως- και οι οποίες προσπαθούν να βλάψουν την “ενότητα” του χώρου , έχει γίνει ωραίο παραμύθι συγκεκριμένων κύκλων απόστρατων που κάθε φορά που κάτι γράφεται ή ένα ετώτημα τίθεται και ζητά απάντηση, παίρνουν το …συνωμοτικό τους ύφος και ρωτούν δήθεν με νόημα:

•”ποιοι θέλουν να μας διχάσουν” το ένα

•”ποιοι κρύβονται πίσω τους” ,το δεύτερο

•”ποιοι είναι οι στόχοι τους” το τρίτο κι έπεται συνέχεια.

Δυστυχώς έχουμε άσχημα νέα ,μέρα που είναι να τους μεταφέρουμε. Αυτό που εκείνοι προσπαθούν να παρουσιάσουν ως “απόπειρα διχασμού”,λέγεται…κριτική και ασκείται απ΄όλους τουλάχιστον σε χώρες που τυπικά έστω θεωρούνται δημοκρατικές. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να συμφωνήσεις με την κριτική. Αντιθέτως, μπορείς να διαφωνήσεις.Όχι όμως να την αποφύγεις με τεχνάσματα φθηνά. Αυτά πια δεν γίνονται.

Όσο για τον διχασμό; Θα έχουμε πάρα πολλά να πούμε για τον διχασμό αλλά και για το περιβόητο …λάθος των 180 εκατομμυρίων ευρώ που λένε ότι παρακράτησαν επιπλέον από τους στρατιωτικούς. Θα δούμε ποιοι και γιατί διχάζουν και τις συνέβη μ΄ αυτά τα περιβόητα 180 εκατομμύρια. Ποιοι και γιατί τα “διακίνησαν” στην “πιάτσα” και που τελικά είναι αυτά τα χρήματα.

Από την Τετάρτη όμως ,για να μην βάλουμε μέσα στην Πασχαλιά τους συγκεκριμένους “φίλους” απόστρατους να ψάχνουν ποιοι επιχειρούν πάλι να τους διχάσουν! Να κάνουν ήρεμα Ανάσταση.