«Αφήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια και πείτε μας για τις περικοπές» – Στρατιωτικοί προς κυβέρνηση

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί πλέον η κυβέρνηση. Και ο κίνδυνος αυτή η ισορροπία να διαταραχθεί είναι υπαρκτός κάθε ώρα κάθε μέρα. Η αφορμή μπορεί να δοθεί απ΄ οπουδήποτε όπως φάνηκε με την περίπτωση της ΕΡΤ. Μια υπόθεση στην οποία δεν δόθηκε η ανάλογη σημασία. Που υποτιμήθηκε η σημασία της και οι αντιδράσεις που θα προκαλούσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων,ο οποίος βρίσκεται εντός των κυβερνητικών σχεδιων για “εξορθολογισμό”. Και οι αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν επίσης έχουν υποτιμηθεί .

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ η οποία ζητά εξηγήσεις για τον “διπλασιασμό” των περικοπών που έρχονται.

Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ γράφουν:

“Με βάση τις απανωτές «διαρροές», ανακοινώσεις, άρθρα και δράσεις φορέων και προσώπων, που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις πέραν κάθε ορίου οικονομικής ανοχής, επιπρόσθετες μειώσεις στο μισθολόγιο των στρατιωτικών και τις συντάξεις των αποστράτων, που κυοφορεί η κυβέρνηση, είναι αδύνατο να μην σκεφθεί και ο πλέον καλόπιστος ότι «κάποιος δουλεύει κάποιον»!
Παράλληλα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πως οι φορείς και τα πρόσωπα που φέρονται να συμμετέχουν στην επιτροπή των αποστράτων που θα διαπραγματευθεί η διαπραγματεύεται το νέο μισθολόγιο, με την επιτροπή του ΥΠΕΘΑ, δεν κινούνται ενιαία και ομαδικά, αλλά μεμονωμένα!

Δεν κατανοούμε, πως είναι δυνατόν:

Τον πρωθυπουργό, ο οποίος:

Από τα ανωτέρω, είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά κόλπα για να κερδίσει χρόνο, προφανώς εις βάρος μας. Επίσης είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι έχουν, εκούσια ή ακούσια, παρασυρθεί και φορείς Αποστράτων ‘θεσμικοί’ και μη.

Η ΑΝΕΑΕΔ είναι και θα παραμείνει απέναντι σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και καλεί οποιονδήποτε άλλο φορέα των ΕΔ & ΣΑ έχει ανάλογη θέση, σε συστράτευση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα φέρει ο ανασχηματισμός στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Τα σενάρια

Περικοπές: «Κενό γράμμα οι «δεσμεύσεις» σας» λένε στον υπουργό Άμυνας στρατιωτικοί


«Κατάρρευση και όλεθρος στην Εθνική Άμυνα» – Ποιος μετράει το πραγματικό κόστος των περικοπών;

Το «καυτό e mail» του υπουργείου Οικονομικών για τις περικοπές των 165 εκατομμυρίων είναι στο ΥΠΕΘΑ