«Η κυβέρνηση άφησε την εθνική κυριαρχία στη τύχη της»!Ανακοίνωση-φωτιά ΑΝΕΑΕΔ

«Φωτιά και λάβρα» η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ για τις πληροφορίες περί «κοψίματος» των συντάξεων όσων είναι ηλικίας από 55 και κάτω. Η ΑΝΕΑΕΔ συνδέει τις εξελίξεις με τα γεγονότα στη περιοχή μας και κατηγορεί ευθέως τη κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την εθνική μας κυριαρχία στη τύχη της!

Είναι η δεύτερη σκληρή ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ. Η πρώτη που καλούσε εν ενεργεία και απόστρατους σε επιφυλακή για την διαφύλαξη συνταγματικών ελευθεριών και διακιωμάτων είχε προκαλέσει την αντίδραση του ΥΕΘΑ, ο οποιος είχε κάνει το ατόπημα να συνδέσει την ΑΝΕΑΕΔ …με τη ΝΔ, ενδεικτικό ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται στο χώρο των αποστράτων.

Τώρα η ΑΝΕΑΕΔ επανέρχεται εξίσου «σκληρά».

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ

Μεταξύ των ειδήσεων που αφορούν στα νέα απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης κατά των Ελλήνων πολιτών, υπάρχουν και δύο ειδήσεις οι οποίες βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε γνωστούς δικτυακούς τόπους.

Η πρώτη αφορά στην ανακοίνωση της Τουρκίας για έξοδο του γνωστού ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο που μοιραία ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή μας και η δεύτερη στη διακοπή καταβολής συντάξεων σε δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών, που ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της 6ης δόσης και η οποία αφορά κυρίως, στρατιωτικούς αστυνομικούς και λιμενικούς.

Οι δύο αυτές ειδήσεις που φαίνονται ανεξάρτητες μεταξύ τους, κάνουν πολλούς να σκέφτονται και να διερωτώνται αν το σοκ και η εξαθλίωση του ελληνικού Λαού που κλιμακώνεται καθημερινά, σε συνδυασμό με την επιπρόσθετη προσπάθεια κοινωνικής και ηθικής εξόντωσης των στρατιωτικών, είναι ο συνδετικός κρίκος με την ένταση που δείχνει να κορυφώνεται στα θέματα της εθνικής μας κυριαρχίας.

Εξ’ αυτού του λόγου, δεν θα αναλύσουμε:

Ούτε το αναμφισβήτητο γεγονός του ότι ένας στρατιωτικός που αποστρατεύεται σε ηλικία κάτω των 55, έχει χρονολογική υπηρεσία από 25 έως 36 χρόνια και στα πρώτα 25 χρόνια θητείας του, έχει υπηρετήσει επιπρόσθετα άλλα 10 τουλάχιστον από απλήρωτα 8ωρα.

Ούτε τον εργασιακό μεσαίωνα και τα περιορισμένα συνταγματικά δικαιώματα που δεν ξεπληρώνονται

Ούτε το ότι οι κάτω των 55 απόστρατοι στρατιωτικοί, είτε αποστρατευτήκαν ευδοκίμως, είτε άσκησαν νόμιμο και χωρίς κανένα ευνοϊκό όρο δικαίωμά τους, για την μετά από αίτηση τους αποστρατεία και όχι παραίτηση.

Ούτε το ότι για τα χρόνια του εργασιακού τους βίου καταβάλουν διπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές (Ν. 2084/92)

Ούτε τη διαφαινόμενη μεθόδευση του ότι απειλείται η διακοπή καταβολής της συνταγματικά κατοχυρωμένης σύνταξης, στους κάτω 55 ετών, για να εμφανισθεί ως κατάκτηση η εξοντωτική μείωσή της σε βαλκανικά επίπεδα, έχοντας απολέσει παράλληλα και αυτό το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.

Χωρίς όμως να θέλουμε να μονοπωλήσουμε τον πατριωτισμό, δεν έχουμε δικαίωμα να μην καταδείξουμε το ότι η κυβέρνηση που αποδεικνύει καθημερινά πως πνίγεται σε έναν ανεξέλεγκτο πανικό αντιμετώπισης του χρέους, δείχνει σαφή σημάδια πως έχει αφήσει την εθνική μας κυριαρχία στην τύχη της. Δεν έχουμε δικαίωμα, να μην καταδείξουμε το ότι η κυβέρνηση, υπό το πρίσμα της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, στην οποία χώνει κάθε μέρα βαθύτερα τον ελληνικό Λαό και της εξόντωσης των στρατιωτικών που η ίδια μεθοδεύει τα δύο τελευταία χρόνια, κινδυνεύει να πιεσθεί και στρατιωτικά και να οδηγηθεί σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, όπου θα παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα, (πχ μέρος της ΑΟΖ για εκμετάλλευση ή συνεκμετάλλευση στη Τουρκία κ.α.). Και τότε, δεν θα φταίνε οι στρατιωτικοί!

Κύριοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Έλληνες στρατιωτικοί, αλλά και ο κορμός του ελληνικού Λαού δεν έχουμε άλλα όρια. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης των οικογενειών μας και δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο αδιαφορίας και ανοχής. Με τα νέα μέτρα βρισκόμαστε ως λαός σε καθεστώς πτώχευσης. Πτωχεύστε λοιπόν άμεσα και τη χώρα.
        

Καλούμε τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους ανεξάρτητους βουλευτές, να τοποθετηθούν επί των ανωτέρω, όπως επίσης και για την κατά την κρίση τους υποβολή σχετικών ερωτήσεων στο Ελληνικό κοινοβούλιο, προς τα αρμόδια υπουργεία. .