Για κίνδυνο απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων κάνει λόγο η ΚΕΘΑ

Χθες ήταν η επιστολή του ΣΥΣΜΕΔ που ταρακούνησε το ΥΕΘΑ με τα όσα έλεγε περί “εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας” ,χωρίς ίχνος αντίδρασης “απ΄ όσους είναι υποχρεωμένοι να την προασπίζουν”.

Σήμερα έρχεται μία ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) ,για να περιγράψει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και κατά συνέπεια στον χώρο των ΕΔ.Και σ΄ αυτό το κείμενο γίνεται λόγος για “κίνδυνο απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων”.

Αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕΘΑ:

“Δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους στρατιωτικούς! Αυτό δείχνει και το μισθολόγιο που ισχύει και η εν γένει απαξίωσή τους! Καμιά ιδιαίτερη μέριμνα, αντίθετα μάλιστα οι μισθοί τους είναι κατώτεροι πολλών άλλων του Δημοσίου. Η όλη κατάσταση έχει επιπτώσεις στο ηθικό τους και κατ’ επέκταση ενδεχομένως στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού το ανθρώπινο δυναμικό είναι πολλαπλασιαστής ισχύος για την Άμυνα της χώρας. Είναι ήδη δηλωμένο, ότι και το νέο «ειδικό» μισθολόγιο, όπως και το ενιαίο, στην ουσία θα περιέχουν νέο βούλιαγμα αποδοχών. Θα τις δικαιολογήσουν με τη γενική θέση πως η πατρίδα κινδυνεύει, άρα χρειάζεται συστράτευση, ενώ στο νου τους έχουν πως όλα γίνονται για τους τοκογλύφους, τους ασύδοτους εκμεταλλευτές μας, για τα κότερα, τις βίλες, τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη, για το κράτημα στην εξουσία των ίδιων …

Αποφεύγουμε στην ανακοίνωση αυτή να σταθούμε στις επιπτώσεις που έχει η κατάντια που περιγράψαμε πιο πάνω στο υλικό, στην εκπαίδευση, στους εξοπλισμούς, στην αμυντική ικανότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων όπως και για τον κίνδυνο της απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Οι απόστρατοι έχουμε πεισθεί πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος διεκδίκησης! Ούτε οι επιστολές, ούτε οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη θα ανακόψουν τη λαίλαπα.
Στους δρόμους λοιπόν, ανεξάρτητα από μπλε, πράσινες ή τρίχρωμες κυβερνήσεις, μαζί με τον υπόλοιπο λαό του οποίου είμαστε μέρος. Ας ξεφύγουμε από δεσμεύσεις, νοοτροπίες και αγκυλώσεις, που μας θέλουν τους στρατιωτικούς έξω, υπεράνω, η απέναντι στο λαό. Ο λαός μάς θέλει μαζί του! Τ΄ αδέλφια, τα παιδιά και οι φίλοι μας είναι κι αυτοί εκεί, μέσα στο λαό που κατεβαίνει στους δρόμους για να βρει το δίκιο, που μας κλέβουν!
Τα στελέχη που βρίσκονται στην ενέργεια, ας αφουγκράζονται τη φωνή του λαού, που παλεύει και για τα δικά τους δικαιώματα και ανάγκες, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλο ρόλο, που τους θέλει έξω ή και απέναντι στο Λαό!”