Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, ζητά η Τουρκία

Επαναφέρει η Τουρκία – και μάλιστα από επίσημα χείλη – τον διακαή της πόθο και  σαφή στρατιωτικό στόχο για την δημιουργία διαδρόμων ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά  και ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία. 

Το θέμα έθεσε ο τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου μιλώντας στους δημοσιογράφους καθ’ οδόν για την Ρώμη όπου, κατα την τουρκική εφημερίδα Sabah , υπογράμμισε επίσης  ότι τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για την πρόληψη εγκλημάτων πολέμου στην Συρία, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να ελέγξει την κρίση στην Συρία .

 Τη θέση αυτή η Αγκυρα αναμένεται να την διατυπώσει και στον αμερικανό ΥΠΕΞ κ. Τζον Κέρι που φθάνει αύριο στην Τουρκία. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Γκιούλ, τον Πρωθυπουργό  Ερντογάν και θα συναντηθεί με τον Τ/ΥΠΕΞ Νταβούτογλου .

 Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «κρίσιμη» την επίσκεψη του κ. Τζον Κέρι και επισημαίνει ότι κατά τις συναντήσεις του αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Συρία και στην Μέση Ανατολή, ο »πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» καθώς και θέματα διμερών σχέσεων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση διπλωματών για την Συρία

ΒΙΝΤΕΟ: Κατάρριψη ελικοπτέρου στην Συρία με πύραυλο

Δαμασκός: Έτοιμη για συνομιλίες με τους αντικαθεστωτικούς