Ζελένσκι: Πρότεινε συνάντηση με Πούτιν στην Ιερουσαλήμ – «Βαριά η ήττα για τον Ρωσικό Στρατό»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μιλώντας κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου, ο ανέφερε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας άρχισαν να συζητούν συγκεκριμένα θέματα παρά να ανταλλάσσουν τελεσίγραφα.

Είπε, επίσης, ότι η Δύση θα έπρεπε να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, όμως χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ανέφερε πως πρότεινε στον Μπένετ τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε σήμερα – για πρώτη φορά – πως περίπου 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Παράλληλα όμως τόνισε πως η ρωσική εισβολή εξελίσσεται στη μεγαλύτερη ήττα του ρωσικού στρατού εδώ και δεκαετίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζελένσκι ανέφερε πως η Ρωσία δεν είχε χάσει επί δεκαετίες τις δυνάμεις που έχασε τις τελευταίες 17 ημέρες. Ανέφερε ακόμη πως μαζικά οι Ρώσοι στρατιώτες πέφτουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Ουκρανικών δυνάμεων, ενώ πολλοί εξ αυτών επιχειρούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε τέλος πως οι περισσότερες ουκρανικές επιχειρήσεις σταμάτησαν να λειτουργούν από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή της στη γειτονική της χώρα.

Ο οικονομικός σύμβουλος το Ζελένσκι είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι η ρωσική εισβολή έχει ήδη προκαλέσει ζημιές ύψους άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.