Ζελένσκι προς τον λαό της Ρωσίας: «Μην έρθετε να πεθάνετε στην Ουκρανία – Ήδη 58.500 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα με την στρατιωτική ηγεσία για να συζητήσουν το «περαιτέρω σχέδιο της απελευθέρωσης» των ουκρανικών εδαφών που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι.

Ο Ζελένσκι δήλωσε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι ο ίδιος και η στρατιωτική ηγεσία συζήτησαν επίσης το θέμα των προμηθειών όπλων για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, καθώς και ενδεχόμενα περαιτέρω σχέδια της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Εξάλλου, ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην πόλη Ζαπορίζια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωπο, επέρριψε την ευθύνη στους Ρώσους, λέγοντας ότι «μόνο οι απόλυτοι τρομοκράτες μπορούν να επιχειρούν κατ’ αυτόν τον τρόπο» και πως «το είδος αυτών των ανθρώπων δεν έχει θέση στον πολιτισμένο κόσμο».

«Μην έρθετε να πεθάνετε στην Ουκρανία» 

Σε μία δραματική έκκληση προς τον λαό της Ρωσίας και των χωρών του Καυκάσου, ο Ζελένσκι παρότρυνε τους λαούς αυτούς να αντισταθούν στην επιστράτευση.

«Λαοί του Καυκάσου! Όλοι οι λαοί στο έδαφος της Ρωσίας! Δεν έχετε κανένα λόγο να είστε ανάμεσα σε αυτούς τους πολλούς που εξακολουθούν να υπηρετούν αυτόν που θέλει αυτόν τον πόλεμο. Δεν χρειάζεται να πεθάνετε στην Ουκρανία».

«Ήδη 58.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν πεθάνει στην Ουκρανία. Ήρθαν να μας σκοτώσουν και πέθαναν. Δεν σας λένε αυτόν τον αριθμό. Σας λένε ψέματα για τον υποτιθέμενο αριθμό νεκρών περίπου έξι χιλιάδων. 58,5! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι τους πέθαναν επειδή ένα άτομο ήθελε αυτόν τον πόλεμο. Μόνο ένα!», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία θα συνεχίσει να αμύνεται και θα κερδίσει σε αυτόν τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον μας, ενώ η Ρωσία είναι μόνη και απομονωμένη». Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα επιστρατεύσει μονο 300.000 άνδρες όπως υποστηρίζει, αλλά σχεδιάζει να κινητοποιήσει πολλούς περισσότερους Ρώσους.

«Ο ρωσικός στρατός είναι ο μόνος στον κόσμο που μεταφέρει κινητά κρεματόρια για να πετάξει τα πτώματα των πεσόντων στρατιωτών του. Τώρα όμως φεύγει τόσο γρήγορα που αφήνει πίσω του ακόμη και τανκς και MLRS, όχι μόνο τα πτώματα των νεκρών».

«Κανείς δεν χρειάζεται να συμμετάσχει σε έναν επαίσχυντο πόλεμο. Οι Νταγκεστανοί δεν χρειάζεται να πεθάνουν στην Ουκρανία. Τσετσένοι, Ίνγκουσοι, Οσσετοί, Κιρκάσιοι και όποιοι άλλοι λαοί ήρθαν υπό τη ρωσική σημαία», κατέληξε ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ