Ζελένσκι προς G20: Η Ρωσία σας έστειλε μήνυμα με τις πυραυλικές επιθέσεις – Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, ζητά ο Ρέζνικοφ

Το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία «δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μήνυμα από την Ρωσία προς τη σύνοδο της G20», εκτίμησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης στους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι που συνεδριάζουν στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Υπάρχει «ένα τρομοκρατικό κράτος μεταξύ σας, εναντίον του οποίου πρέπει να αμυνθούμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Ρωσία.

Στο μεταξύ ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ ζήτησε να επιβληθεί πάνω από την Ουκρανία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, μετά την πτώση πυραύλου στην Πολωνία.

«Ζητάμε να κλείσει ο ουρανός, διότι ο ουρανός δεν έχει σύνορα. Όχι για τους ρωσικούς ανεξέλεγκτους πυραύλους. Όχι για την απειλή που εγείρουν για τους γείτονές μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», έγραψε στο Twitter ο Ρέζνικοφ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για την οποία προειδοποιούσαμε», πρόσθεσε.

«Τα γάντια βγήκαν. Ώρα για τη νίκη», καταλήγει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και σύμβουλος της Ουκρανικής Προεδρίας, Μιχαήλ Ποντόλιακ, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter πως μόνον η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα μαζικά πυραυλικά χτυπήματα.

«Μόνον η Ρωσία είναι πίσω από τους ταχύτατα αυξανόμενους κινδύνους για τις όμορες χώρες. Δεν χρειάζεται να αναζητούμε δικαιολογίες και να αναβάλουμε καθοριστικές αποφάσεις. Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να «κλείσει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ουκρανία». Για την δική σας ασφάλεια επίσης…», σημειώνει ο Ποντόλιακ.

Πηγή: dpa / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ