Ζελένσκι: «Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία» – Τρεις πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο CNN σήμερα Παρασκευή ότι «όλες οι χώρες του κόσμου» θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο CNN από το Γραφείο του Προέδρου στο Κίεβο σήμερα ότι ο Πούτιν μπορεί να στραφεί είτε στα πυρηνικά είτε στα χημικά όπλα επειδή δεν εκτιμά τις ζωές του λαού της Ουκρανίας.

«Όχι μόνο εγώ, αλλά όλος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν γιατί μπορεί να μην είναι πραγματικές πληροφορίες, αλλά μπορεί να γίνει αλήθεια», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας στα αγγλικά.

«Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και χημικά όπλα, γιατί μπορούν. Γιατί η ζωή των ανθρώπων δεν αξίζει τίποτα γι’αυτούς», είπε ο Ζελένσκι. «Πρέπει να σκεφτόμαστε, να μην φοβόμαστε, αλλά να είμαστε έτοιμοι. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα μόνο για την Ουκρανία, αλλά για όλο τον κόσμο, νομίζω».

Tρεις πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κιέβου

Την Παρασκευή, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε τρεις πυραυλικές επιθέσεις σε στόχους στην περιοχή του Κιέβου, δήλωσε ο αρχηγός της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Κιέβου, Oleksandr Pavliuk.

«Μόλις σήμερα πραγματοποιήθηκαν τρεις πυραυλικές επιθέσεις σε στόχους στην περιοχή του Κιέβου. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων χτυπημάτων σε οποιονδήποτε στόχο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», δήλωσε.

Ο Pavliuk είπε επίσης «ο κίνδυνος επιστροφής της επιθετικής δραστηριότητας προς την κατεύθυνση του Κιέβου, για τον οποίο προετοιμαζόμαστε, ο κίνδυνος ναρκοθετημένων εδαφών στα απελευθερωμένα εδάφη, η πιθανότητα εχθρικών πυραύλων τόσο στο Κίεβο όσο και σε ολόκληρη την Ουκρανία παραμένει».

«Η σύστασή μου είναι να μην επιστρέψετε ακόμα στις περιοχές του Κιέβου», δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης.

Πηγή: Interfax / Φωτογραφία αρχείου Reuters