Ζελένσκι: Η Ρωσία επιχειρεί να «κρύψει» τα εγκλήματά της στην Μαριούπολη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα πολέμου της κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ξεκινούν ήδη μια ψεύτικη εκστρατεία για να κρύψουν την ενοχή τους για τις μαζικές δολοφονίες αμάχων στη Μαριούπολη», είπε ο κ. Ζελένσκι, πριν από τη σημερινή ομιλία του – για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής – στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Και ο Ζελένσκι – όπως μεταδίδει ο Independent – πρόσθεσε: «Θα κάνουν δεκάδες οργανωμένες συνεντεύξεις, θα επανεπεξεργαστούν ηχογραφήσεις και θα σκοτώσουν ανθρώπους ειδικά για να φανεί ότι σκοτώθηκαν από κάποιον άλλο».

Αυτό έγινε λίγο αφότου ο Πολωνός πρωθυπουργός επέκρινε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια καταδίκη συνέχισε να κατακλύζεται για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην Μπούτσα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι αυτές οι δολοφονίες είναι η «κορυφή του παγόβουνου» των εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τις δολοφονίες μέρος των σχεδίων της Ρωσίας.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί την ευθύνη για τις δολοφονίες στον πόλεμο.

Πηγή: independent.co.uk