Ζελένσκι: Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής – «Αυτοσυγκράτηση και προστασία αμάχων» ζητά ο Βρετανός Πρωθυπουργός

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ότι «η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής» και ότι όσο περισσότερο η Μόσχα διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο χάος θα προκαλείται στη Ρωσία.

«Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής. Απόλυτη αδυναμία», έγραψε ο Ζελένσκι, σχολιάζοντας τα όσα εξελίσσονται στη Ρωσία. «Και όσο περισσότερο η Ρωσία διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στη γη μας, τόσο περισσότερο χάος, πόνο και προβλήματα θα έχει για την χώρα της αργότερα».

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κάλεσε «όλα τα μέρη να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τους αμάχους» εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

«Το πιο σημαντικό (…) για όλα τα μέρη είναι να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύουν τους αμάχους», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο BBC, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση «από κοντά» και θα συνομιλήσει με ορισμένους από τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters