Ζελένσκι: Για συντριβή των ρωσικών δυνάμεων σε ανατολή και νότο, κάνει λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε στο νυκτερινό μήνυμά του ότι ο ουκρανικός στρατός συντρίβει τους Ρώσους εισβολείς τόσο στο ανατολικό όσο και στο νότιο μέτωπο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου.

«Επί του παρόντος, οι στρατιώτες μας στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας συντρίβουν τον εχθρό, συνεχίζοντας την εκκαθάριση στο ουκρανικό έδαφος», είπε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε το βράδυ την Τρίτης 20ής Ιουνίου 2023 στη δημοσιότητα.

Ο Ζελένσκι γνωστοποίησε ακόμη πως οι Ρώσοι έπληξαν στη Χερσώνα συνεργεία που συνέδραμαν τους πλημμυροπαθείς μετά την ανατίναξη του φράγματος στη Νόβα Καχόβκα.

«Σήμερα στη Χερσώνα τραυματίστηκαν διασώστες από τους βομβαρδισμούς των κατακτητών… Ανακούφιζαν πολίτες από τις συνέπειες της ρωσικής τρομοκρατίας στον υδροηλεκτρικό σταθμό Καχόβκα και βομβαρδίστηκαν από το ρωσικό πυροβολικό. Οκτώ εργαζόμενοι του SES τραυματίστηκαν, ένας, δυστυχώς, σκοτώθηκε… Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους τους! Οι Ουκρανοί πολεμιστές θα δώσουν σίγουρα απάντηση στους τρομοκράτες για όλη αυτή την κακία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αναφερόμενος στη διάσκεψη του Λονδίνου για την ανάκαμψη της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι είπε ότι η μεταπολεμική ανοικοδόμηση της χώρας του θα εγγυηθεί την ασφάλειά της, θωρακίζοντας την άμυνα έναντι ενδεχόμενης ρωσικής επίθεσης στο μέλλον.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ