Ζελένσκι: Εκθειάζει τις ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις – «Είναι το καμάρι μας!» [vid]

Με ένα βίντεο που παρουσιάζει δραστηριότητες των Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκθειάζει τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

«Είναι αδύνατο να πούμε τα πάντα για τη γενναιότητά τους τώρα. Μόνο Μετά τον πόλεμο», σημειώνει ο Ζελένσκι.

Δίνει όμως ένα δείγμα των αποστολών που αναλαμβάνουν οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων: «Είναι οι πιό σύνθετες και ριψοκίνδυνες. Εφοδιασμένοι με τα πιο προηγμένα μέσα, καταστρέφουν την υλικοτεχνική υποστήριξη των Ρώσων τρομοκρατών, πραγματοποιούν σαμποτάζ κατά των κατακτητών, αποτελούν το αντιστασιακό μας κίνημα, κάνουν τα ισχυρά και καθοριστικά βήματα για την απελευθέρωση της γης μας».

«Μαζί με όλους τους ήρωές μας, οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι το καμάρι του λαού μας. Συγχαρητήρια και πάλι για την επαγγελματική σας ημέρα, παιδιά!», καταλήγει στο μήνυμά του ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι επισκέφτηκε και πάλι την ευρύτερη περιοχή του Μπαχμούτ – στις προωθημένες θέσεις των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – όπου συνομίλησε με τους μαχητές του και τους συνεχάρη για ακόμη μία φορά.

Ο Ζελένσκι, προφανώς για να τονώσει το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του ουκρανικού λαού, κάνει συχνά λόγο για το έργο των στρατιωτών, ενώ δεν παραλείπει να τους επισκέπτεται είτε στα μέτωπα του πολέμου – όπως είχε κάνει και πάλι στο τέλος του περασμένου χρόνου στην Μπαχμούτ – είτε να τους υποδέχεται στο Κίεβο και να τους απονέμει τιμητικούς τίτλους.