Ζελένσκι: «Αν ο Πούτιν έχει κάτι προσωπικό μαζί μου, να έρθει να το λύσουμε από κοντά σαν άντρες»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μια «φυσική μονομαχία» με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξής του.

Ο Ζελένσκι έδωσε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο ειδησεογραφικό κανάλι La Chaine Info (LCI), σχετικά με τον πόλεμο και τον τρόπο με τον οποίο οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν τα ρωσικά χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές στη μέση του χειμώνα.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχε «προσωπικό μίσος» από τον Πούτιν απέναντί ​​του, ο Ζελένσκι απάντησε ότι ο Πούτιν είχε μια εικόνα που «δεν ήταν πολύ θετική για την προσωπικότητά μου και τον ρόλο μου ως προέδρου της Ουκρανίας».

«Ένας άνθρωπος άντρας, αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα σε κάποιον, για παράδειγμα αν θέλει να τον χτυπήσει, τπρέπει να το κάνει μόνος του, χωρίς να καταφύγει στις υπηρεσίες ενός μεσάζοντα», είπε ο Ζελένσκι. «Αν είχα ένα τέτοιο μήνυμα να μεταφέρω στον Πούτιν, θα το έκανα μόνος μου». Ο Ζελένσκι λοιπόν σχολίασε ότι ο Ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να του μεταφέρει κάποια μηνύματα μέσω ενδιάμεσων, για παράδειγμα, του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε αν αυτό σήμαινε ότι ήταν έτοιμος για μια «μονομαχία» με τον Πούτιν, στο οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε, με χιουμοριστική διάθεση: «Πάντα έτοιμος, ναι. Ακόμα και αύριο αν θέλει».

Με πληροφορίες από: Newsweek / Φωτογραφία αρχείου Reuters