Ζαπορίζια: Τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα [vids] – Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 41 ρωσικά drones τη νύχτα

REUTERS/Stringer

Βροχή ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και 29 κτίρια να υποστούν ζημιές νωρίς σήμερα 10/10/2024 στην πόλη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Η εθνική αστυνομία της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βόμβες ολίσθησης σε τρία πλήγματα στην πόλη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η Ζαπορίζια σφυροκοπείται από ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν μερικώς την περιφέρεια της Ζαπορίζια, μια από τις τέσσερις της Ουκρανίας που η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι έχει προσαρτήσει. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, που αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Εντωμεταξύ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε τα 41 από τα 62 ρωσικά drones που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε επίσης οκτώ πυραύλους διαφόρων τύπων και ότι «χάθηκαν τα ίχνη» 14 drones.

«Από τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones, επλήγησαν μη στρατιωτικοί στόχοι και κρίσιμης σημασίας υποδομές στις περιφέρειες Οδησσού, Πολτάβα και Ντονέτσκ», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, στους επτά ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πλήγματα χθες, Τετάρτη, στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις αρχές.

«Δυστυχώς, ο απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση με ρωσικούς πυραύλους αυξήθηκε σε επτά νεκρούς», δήλωσε ο Όλεχ Κίπερ, κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού μέσω ανάρτησης στο Telegram, εξηγώντας ότι ένας «46χρονος λιμενεργάτης κατέληξε στο νοσοκομείο» υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ