Όπως μεταδίδει το skai.gr, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως η συμφωνία διασφαλίζει τον διαχωρισμό των «Μακεδόνων της Ελλάδας» από τους «Μακεδόνες» της ΠΓΔΜ, που, όπως είπε, έχουν ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.
Ο κ. Ζάεφ δήλωσε βέβαιος πως η συμφωνία θα επικυρωθεί με πλειοψηφία τουλάχιστον 70% στο δημοψήφισμα που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, όμως στον αντίποδα εξέφρασε την ανησυχία του για τη μικρή συμπολιτευόμενη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή.
«Ανησυχώ […] αλλά πιστεύω πως και οι δύο πλευρές θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», ανέφερε.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ, ο κ. Ζάεφ είπε ειρωνικά πως είναι «copy paste» και πανομοιότυπες, προσθέτοντας ότι αυτό καταδεικνύει ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη.
Κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει μια ευκαιρία στην συμφωνία των Πρεσπών, όμως διπλωματικά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του BBC εάν μελλοντικές κυβερνήσεις στα Σκόπια θα επιδιώξουν μια «Μεγάλη Μακεδονία».
Σημείωσε πως «Μεγάλη Μακεδονία» είχε ο Μέγας Αλέξανδρος ενώ σήμερα η ΠΓΔΜ έχει δική της Μακεδονία, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε πως τα Σκόπια σέβονται ως αδιάβλητα τα υφιστάμενα σύνορα, πρόνοια που υπάρχει και στην συμφωνία των Πρεσπών.