Ζαχάροβα: Απειλεί με απέλαση δημοσιογράφους και κατηγορεί διπλωμάτες για «ανάμιξη στα εσωτερικά της Ρωσίας»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα τρίτη 5.3.2024 ότι δυτικοί πρεσβευτές στη Μόσχα αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και ότι η συμπεριφορά τους δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τη δραστηριότητά τους στη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Είναι αδιευκρίνιστο πού αναφέρεται η Ζαχάροβα και τι εννοεί με τον όρο «ανάμιξη». Πολύ πρόσφατα πάντως Δυτικοί πρεσβευτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις εκδηλώσεις για τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, μαζί με χιλιάδες Ρώσους πολίτες.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πάντως χθες, Δευτέρα, πως πρεσβευτές της ΕΕ αρνήθηκαν να τον συναντήσουν για μια συζήτηση ενόψει των ρωσικών προεδρικών εκλογών.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ακόμα – όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA – πως Γερμανοί δημοσιογράφοι θα πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία, όχι γιατί έκαναν κάτι, αλλά ως «αντίποινα» εφόσον το Βερολίνο λάβει μέτρα εναντίον Ρώσων δημοσιογράφων στη Γερμανία.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ