Υεμένη: Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε πλήγμα από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από περιοχή των Χούθι

Πλήγμα από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι στην Υεμένη, δέχθηκε το ελληνόκτητο υπό σημαία Μάλτας εμπορικό πλοίο «Zografia».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, το πλοίο επλήγη ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, βορειοδυτικά του λιμανιού Saleef στην Υεμένη.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο «Zografia» – στο οποίο δεν επιβαίνει κανένας Έλληνας ναυτικός – υπέστη μικρές υλικές ζημιές, που όμως δεν ήταν αρκετές για να ανακόψουν τον πλου του και συνεχίζει την πορεία προς το Σουέζ, όπου θα γίνει εκτίμηση των ζημιών του.

Το πλοίο είναι bulk carrier (πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου) και κατά περίπτωση μετέφερε σιτηρά, άνθρακα, σιδηρομετάλλευμα και τσιμέντο.

Όπως αναφέρει το Al Arabiya και το Reuters, η είδηση για το χτύπημα στο πλοίο στην Υεμένη έγινε γνωστή από τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vulcanis Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά, το πλήρωμά του πλοίου, 24 άτομα όλοι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Το ZOGRAFIA (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ.

(Φωτο Αρχείου: Reuters)