Υεμένη: Οι τζιχαντιστές δολοφονούν συνταγματάρχη της υπηρεσίας πληροφοριών

Νεκρός έπεσε από τα πυρά ομάδας τζιχαντιστών που συνδέονται με την αλ Κάιντα ανώτερος αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού της Υεμένης, σε ενέδρα, στα ανατολικά της χώρας.

Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Νασέρ Αχμέτ, ο οποίος σκοτώθηκε στην πόλη αλ Μπαιντά. Την ίδια ώρα άνδρες της οργάνωσης Ανσλάρ αλ Σαρία, παγίδευσαν τον δρόμο από όπου θα περνούσε το αυτοκίνητο του στρατηγού Αμπτουραχμάν αλ Χουλαϊλί, στην πόλη αλ Κατάν.

Η βόμβα όμως εξεράγη πρόωρα και να και οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν τρεις στρατιώτες που συνόδευαν τον στρατηγό, ο ίδιος ξέφυγε. Ο στρατηγός αλ Χουλαϊλί είναι ο επικεφαλής της Α’ Στρατιωτικής Περιοχής, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου και δρουν, κυρίως, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης, οι οποίοι ανέλαβαν και επίσημα την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις.

Τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 200 αξιωματικού του στρατού της Υεμένης έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τζιχαντιστών. Η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή από το 2011. Από τότε μαίνεται ένας ιδιότυπος εμφύλιος μεταξύ σουνιτών, τους οποίους υποστηρίζει η Σαουδική Αραβία και σιιτών τους οποίους υποστηρίζει το Ιράν.

Πηγή: Reuters
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert