Χαστούκι στις ΗΠΑ από τον Ινδό Α/ΓΕΣ: «Θα πάρουμε και άλλα ρωσικά όπλα»

 Δεν μάσησε τα λόγια του ο Αρχηγός του Στρατού της Ινδία, Αντιστράτηγος Μπιπίν Ραβάτ, δηλώνοντας πως η Ινδία δεν φοβάται τις απειλές των ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων και διαβεβαίωσε πως η χώρα του σκοπεύει να αγοράσει κι άλλα ρωσικά οπλικά συστήματα στο μέλλον.

Η Ινδία ακολουθεί μια ανεξάρτητη πολιτική και θα συνεχίσει να αγοράζει αμυντικά συστήματα από τη Ρωσία, παρά τις απειλές της Ουάσινγκτον για κυρώσεις στο Νέο Δελχί, δήλωσε ο Α/ΓΕΣ της Ινδίας, Μπίπιν Ράβατ, ο οποίος βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ρωσία για προγραμματισμένη επίσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ινδός Α/ΓΕΣ ταξίδευψε αυτοπροσώπως στην Ρωσία για να συζητήσει την προμήθεια μεγάλου αριθμού ρωσικών αρμάτων μάχης T-14 Armata.

«Να είστε σίγουροι ότι παρά τις καλές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ και την συνεργασία μας μαζί τους στον τομέα της τεχνολογίας, ακολουθούμε μια ανεξάρτητη πολιτική», δήλωσε ο Α/ΓΕΣ της Ινδίας νωρίτερα τη Δευτέρα.

Μετά την υπογραφή συμφωνιών για την πώληση ρωσικών οπλικών συστημάτων την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος S-400 και των φρεγατών Talwar, οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Ινδία ότι ενδέχεται να τις επιβληθούν κυρώσεις, στο πλαίσιο του νόμου CAATSA, σύμφωνα με τον οποίο χώρες που αγοράζουν ρωσικά οπλικά συστήματα ενδέχεται να δεχθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ο Ράβατ πρόσθεσε ότι η Ινδία είναι έτοιμη να αγοράσει ελικόπτερα Kamov και άλλα οπλικά συστήματα από τη Ρωσία.

Πηγή TASS