Wagner: Βάναυση εκτέλεση Ρώσου στρατιώτη «on camera» με βαριοπούλα – «Ήταν προδότης» λέει ο Πριγκόζιν

Ένα βίντεο που ξεκίνησε να κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή φαίνεται να δείχνει τη βάναυση εκτέλεση ενός Ρώσου στρατιώτη της Wagner που αυτομόλησε στην Ουκρανία και αργότερα συνελήφθη από τις φιλορωσικές δυνάμεις.

Το βίντεο ξεκινά με ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη που έδωσε ο άνδρας, ο οποίος έδωσε είπε ότι το όνομά του είναι Γεβγκένι Νούζιν, ετών 55, τον Σεπτέμβριο στην Ουκρανία, περιγράφοντας την απόφασή του να αλλάξει πλευρά.

Έπειτα, στο βίντεο, ο Ρώσος στρατιώτης εμφανίστηκε με το κεφάλι του κολλημένο σε έναν τοίχο από τούβλα. Είπε ότι απήχθη στο Κίεβο στις 11 Οκτωβρίου και βρέθηκε ξαφνικά σε ένα κελάρι. «Χτυπήθηκα στο κεφάλι και έχασα τις αισθήσεις μου και ήρθα σε αυτό το κελάρι», είπε. «Μου είπαν ότι έπρεπε να δικαστώ».

Καθώς έλεγε αυτά τα λόγια, ένας άγνωστος άνδρας με ρούχα παραλλαγής που περιπλανιόταν πίσω από τον Νούζιν, έσπασε μια βαριοπούλα στο πλάι του κεφαλιού και του λαιμού του. Ο Νούζιν σωριάστηκε στο πάτωμα και ο άγνωστος άνδρας έδωσε άλλο ένα χτύπημα στο κεφάλι του για να τον «αποτελειώσει».

«Προειδοποίηση σε όλους τους προδότες»

Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σχολιάζοντας την κυκλοφορία του σκληρού βίντεο, επιβεβαίωσε ότι είναι αληθινό και κατηγόρησε τον Ρώσο άντρα ότι ήταν προδότης.

Ο Πριγκόζιν είπε σε δηλώσεις του ότι το βίντεο θα έπρεπε να ονομάζεται «Ένας σκύλος δέχεται τον θάνατο ενός σκύλου». «Ο Νούζιν πρόδωσε τον λαό του, πρόδωσε τους συντρόφους του, τους πρόδωσε συνειδητά. Ο Νουζίν ήταν προδότης».

Ο ίδιος, εξέδωσε επίσης μια προειδοποίηση σε άλλους στη ρωσική κοινωνία τους οποίους περιέγραψε ως προδότες. «Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχουν μόνο προδότες που πετούν τα όπλα τους και πηγαίνουν στον εχθρό».

«Κάποιοι προδότες είναι κρυμμένοι σε γραφεία, χωρίς να σκέφτονται τους δικούς τους ανθρώπους. Μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούν τα δικά τους επαγγελματικά αεροσκάφη για να πετάξουν σε εκείνες τις χώρες που μέχρι στιγμής μας φαίνονται ουδέτερες. Πετάνε μακριά για να μην συμμετέχουν στα σημερινά προβλήματα. Και αυτοί είναι προδότες».

Με πληροφορίες από: Reuters / Business Insider / Φωτογραφία Twitter